Senatorul PSD, Marius Dunca, vrea să evite un eșec personal la parlamentare...

Senatorul PSD, Marius Dunca, vrea să evite un eșec personal la parlamentare și propune liste comune cu PNL

0 45

După ședința de desemnare a candidaților PSD la primăria Brașov și la primăriile altor câtorva orașe și comune, președintele PSD Brașov, Marius Dunca, a aruncat momeala cea insidioasă liberalilor, anunțând că ar fi de acord cu liste parlamentare comune cu PNL Brașov, dar și liste locale comune, liberalii surclasând în acest moment PSD la poziții câștigate în alegerile de acum patru ani în administrația locală. Astfel, social-democrații nu dețin nicio funcție la nivelul Consiliului Județean sau la primăria municipiului Brașov, doar una de subprefect, în timp ce liberalii dețin șefia CJ, și câte un vicepreședinte al acestui for, respectiv una de viceprimar al Brașovului. În concluzie, senatorului PSD i-ar surâde candidaturi pe listele parlamentare comune, în acest fel asigurându-și un număr egal de deputați și senatori cu PNL Brașov, în timp ce organizația județeană brașoveană social-democrată este cam jumătate din cea liberală. Mai mult, Dunca nu poate avansa nume câștigătoare pentru cele mai importante funcții administrative din CJ și din primăria Brașov, candidații social-democrați fiind cotați mult sub cei liberali, sau useriști. Cum Mihai Tudose a anunțat plecarea sigură și definitivă din funcțiile de șefi de filiale PSD a celor neperformanți, pe Dunca se pare că-l paște dizgrația, ceea ce-i va periclita și poziția pe locurile parlamentare eligibile ale PSD Brașov, care nu sunt mai mult de trei.

Momeală și diversiune pentru prostirea ministrului Veștea
Pentru că nu poate câștiga nici Consiliul Județean, nici primăria municipiului de la poalele Tâmpei. Eventual doar câteva primării de orașe și de comune din județ, la un scor mult sub al liberalilor. De unde și momeala azvârlită în față președintelui PNL Brașov, ministrul Adrian Veștea, doar-doar acesta va mușca nada și va pune umărul la salvarea politică a lui Dunca.
Cântecul de sirenă al senatorului social-democrat îndreptat înspre liberali este de o duplicitate și o slugărnicie greu de descris în cuvinte, de aceea expunem postarea sa de pe Facebook și din Știri pe Surse:    
Practic, cu PNL nu suntem adversari. (…) Nu ar fi o idee rea (liste comune la alegerile locale – n.r.). Poporul român s-a săturat de circ, avem nevoie de stabilitate. Clasa politică trebuie să dea dovadă de maturitate. În acest moment, sunt câteva discuţii, punctual, să nu existe o luptă între PNL şi PSD. Eu aş fi de acord (cu liste comune pentru alegerile locale – n.r.) şi aş fi de acord şi cu liste comune pentru alegerile parlamentare.”
El i-a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă la care au participat şi membrii conducerii filialei, pe trei primari care se vor alătura social-democraţilor braşoveni: Camelia Bertea – primarul oraşului Victoria, aleasă din partea USR şi pe primarii independenţi Gheorghe Sucaciu – al municipiului Făgăraş şi Sergiu Arsene – al comunei Bod, potrivit Știri pe Surse. Acestora li se adaugă, în total, 40 de consilieri locali, aleşi la nivelul întregului judeţ, de la PNL, Pro România, PMP şi ADN.

Subprefectul Lucian Pătrașcu, în sfârșit confirmat pentru candidatura la funcția de primar
Totodată, Marius Dunca a anunţat că PSD Braşov mizează pe candidatura subprefectului Lucian Pătraşcu pentru funcţia de primar a municipiului Braşov şi a fostului prefect Marian Rasaliu pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov.
Pentru funcţiile primari ai municipiilor Săcele şi Codlea, PSD mizează pe actualii primari social-democraţi în funcţie, Virgil Popa şi Mihai Cîmpeanu, conform aceluiași ziar național online citat mai sus.
Evident, senatorul Dunca a anunțat și faptul că se bazează pe candidatura subprefectului Lucian Pătrașcu la primăria Brașov, un vechi adversar al actualului primar userist al Brașovului, Allen Coliban, aspect prezis de InfoBrașov de mai multă vreme.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.