Senatorii n-o iubesc pe ANI!

Senatorii n-o iubesc pe ANI!

0 277

Degeaba Comisia Europeana ne tot zoreste s-o rezolvam odata cu Agentia Nationala de Integritate si sa o adoptam intr-o forma acceptata de oficialii europeni, ai nostri parlamentari nu vor si pace. Si, daca tot am reusit sa facem parte din Uniunea Europeana si fara ANI, inseamna ca nu e chiar atat de trebuincioasa.


Miercuri, proiectul legii ANI a fost luat intr-o prima dezbatere in Senat, de membrii comisiei pentru drepturile omului. Insa, senatorii au ajuns la concluzia ca infiintarea acesteia ar fi inutila. Senatorii din comisie s-au declarat de acord cu necesitatea controlului averilor parlamentarilor, insa s-au pronuntat pentru imbunatatirea legislatiei actuale in domeniu si nu pentru infiintarea unei noi institutii cu acest rol.


Pe de alta parte, ei s-au declarat de acord cu varianta adoptata de Camera Deputatilor si au anuntat ca vor studia amendamentele Ministerului Justitiei, care se apropie de forma initiala a proiectului de lege. De asemenea, senatorii mai au de studiat, din punct de vedere al constitutionalitatii, nu mai putin de 61 de amendamente depuse de senatorii PRM Gheorghe Funar, Claudiu Tanasescu si Valentin Dinescu.


Votul pe marginea proiectului legislativ s-a amanat pana cand membrii comisiei juridice vor formula, la randul lor, saptamana viitoare, un punct de vedere, pentru redactarea unui raport comun. Comisia pentru drepturile omului a amanat luarea unei decizii pe marginea proiectului legislativ pana in prima sedinta din urmatoarea sesiune parlamentara, care incepe in 5 februarie.


?


Senatorii au aratat ca proiectul de lege privind infiintarea ANI nu are alt scop „decat sa arate cu degetul pe parlamentari”, o solutie viabila pentru controlul averilor fiind imbunatatirea legislatiei actuale, care prevede efectuarea verificarilor in caz de neconcordanta cu declaratia de avere, de catre o comisie de pe langa Parchetul General.

„E cea mai anticonstitutionala initiativa legislativa depusa dupa revolutie. Nu inteleg rostul acestei legi, pentru ca se pot face modificari la Codul Penal, astfel incat sa se specializeze niste procurori, cum era inainte”, a afirmat un senator liberal.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.