ȘEITANII de la NEWS CAFE

ȘEITANII de la NEWS CAFE

1 864

Stimați colegi,
Îmi face plăcere să vă aduc la cunoștință că am reușit să tipăresc trilogia ȘEITANII, peste 1.400 de pagini, scrise pentru sufletul celor care împărtășim aceeași credință și nădejde în destinul Neamului românesc.
Trilogia cuprinde trei volume, intitulate VIN AMERICANII, PARIS BY NIGHT și LEPĂDAREA DE SATAN.

Este un roman în mare parte autobiografic, despre mocanii veniți din Ardeal în Dobrogea, despre constănțeni, despre lumea universitară, despre Petre Țuțea și camarazii săi, despre primejdiile și provocările pe care azi ni le pune în cale condiția de român, despre temeiurile îndreptățirii noastre ca națiune și stat în fața lui Dumnezeu și a Istoriei. Multe personaje sunt persoane reale, publice, incluse în trama romanului cu numele lor real și, parțial, cu faptele lor, reale. Multe dintre aceste fapte reale, până azi necunoscute, vor părea incredibile. Altele, desigur, sunt imaginate. În termeni tehnici, genul proxim este romanul de „auto-ficțiune”…PETRE TUTEA si ION COJA

ȘEITANII este un roman politic, politic-fiction, în al cărui fir epic ideile politice grave, de maximă anvergură, trăite cu sinceritate și dăruire, cu autenticitate, determină în mare măsură destinul eroilor. Am gândit romanul ca pe un text care să dea satisfacție românilor de pretutindeni că sunt ceea ce sunt!

Am urmărit cu tot dinadinsul ca desfășurarea narațiunii să nu fie grevată de problematica politică, mereu prezentă, să nu fiu nici didactic, nici pedant.
Căutarea adevărului, care este impulsul sufletesc al personajelor principale, îi pune pe eroi în situații spectaculoase, cu totul inedite, unice în proza cunoscută. Am ținut și cred că am reușit să dau narațiunii o desfășurare captivantă, palpitantă, după regula supremă a literaturii: să nu plictisească!…
Mai multe veți găsi în cele 1.400 de pagini!…

Cartea va intra în librării în curând, prin grija editurii.ION COJA S
Eu, ca autor, încerc să dezvolt o rețea paralelă de distribuție, la prețuri mai mici, bazată pe internet și pe prieteni. Drept care la adresa ioncoja13@gmail.com primesc comenzi pentru carte. Cei interesați sunt rugați să-mi lase nr de telefon, să precizeze câte exemplare doresc, cu sau fără autograf /dedicație, pe ce nume să fie făcute dedicațiile, adresa la care să fie explediate cărțile (prin poștă sau altcum). Prețul, deocamdată promoțional, este de 60 de lei setul de trei volume.

Pentru autografe și pentru cei care doresc și un schimb de impresii, literare sau politice, stau la dispoziția onor publicului cititor din București în fiecare luni, între orele 12-15, la cafeneaua NEWS CAFE, pe Banu Manta, lângă Primăria sect. 1, peste drum de statuia lui Nicolae Ceaușescu.
…Rectific: Titulescu! Ceaușescu încă nu e statuie. Am încercat eu să-l fac pe Ceaușescu personaj în roman, dar nu s-a lăsat… Deh! Dragoste cu sila… N-a fost să fie! Nu-i vina mea!…

Ion Coja

Doamne, ajută!

 

Nota redactiei
ȘEITÁN, șeitani, s. m. (Reg.) Unul dintre numele dracului. – Din tc. șeytān. Sursa: DEX ’98 (1998)

COMENTARII

  1. „Toti seitanii (satane) sunt necredinciosi, straduindu-se sa insele oamenii. Ei incearca sa ii faca pe oameni sa uite de actele de adoratie si sa considere pacatele lucruri de pret. Ei incita dorintele nafs-ului. Si seitanii sunt facuti din foc si aer, dar in jinni predomina aerul, pe cand in seitan predomina focul. Jinnii si seitanii pot intra intr-un om.
    Profetul Mohammad a spus: “Mancati si beti cu mana dreapta! Pentru ca seitanii mananca si beau cu mana stanga.”
    In ‘Aini Tarihi (de Mahmud bin Ahmad, unul dintre interpretii lui Bukhari) se scrie: “(…) Seitanii sunt cel putin de 10 ori mai multi decat toti oamenii si jinii la un loc”…”

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.