Seitan vrea simplificarea accesarii fondurilor europene

Seitan vrea simplificarea accesarii fondurilor europene

0 63

Prezent la lansarea unui proiect al Blocul National Sindical (BNS), ministrul Muncii Mihai Seitan a precizat ca doreste ca Fondul Social European sa devina mai usor de accesat si mai transparent. BNS a lansat un proiect european de peste 18 milioane de lei care urmareste instruirea, la nivel national, a sindicatelor si patronatelor pentru accesarea de fonduri europene, in special din Fondul Social European, in vederea cresterii calitatii resurselor umane.
„Am inceput deja sa deschidem poarta si deja se simte o crestere a numarului de proiecte evaluate si contractate si a inceput efectuarea platilor restante”, a spus Mihai Seitan. Ministrul a mai afirmat ca Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) este prioritatea sa zero si doreste reducerea perioadei de evaluare a proiectelor, dar si instruirea oamenilor privind scrierea acestora.
Referitor la eficientizarea tuturor procedurilor pe care le presupune accesarea fondurilor europene, Seitan a precizat ca a transferat deja 10 posturi din institutii subordonate Ministerului Muncii catre Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane si a amintit ca, saptamana viitoare, Guvernul va aproba deblocarea unor posturi pentru autoritatile care gestioneaza fondurile europene, printre care si AMPOSDRU.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.