Ședința comună de Guvern România-Israel va avea loc „curând”!

Ședința comună de Guvern România-Israel va avea loc „curând”!

0 71

Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că Benjamin Netanyahu va veni la București, după ce va forma noul Guvern israelian. Cei doi premieri au stabilit ca ședința comună de Guvern România-Israel, amânată de mai multe ori, să aibă loc în curând, scriecotidianul.ro

„Am avut o discuție telefonică cu domnul prim-ministru Netanyahu. L-am felicitat și am vorbit de această ședință comună de Guvern. Se va realiza această ședință comună de Guvern. Ne va sprijini și domnul ambasador. E o ședință importantă pentru noi, e o ședință care leagă și mai mult statele noastre, care ne ajută să îmbunătățim relațiile bilaterale economice și comerciale. Aș putea spune că este o ședință în care se întâlnesc prietenii. Deci această ședință va avea loc. Urmează să stabilim în curând data. Va fi în viitorul apropiat. Trebuie să aștetăm formarea Guvernului. După formarea Guvernului, domnul prim-ministru a spus că va fi primul eveniment pe care îl vom avea în comun, acest G2G”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Dăncilă anunță că ședința comună de Guvern România-Israel va avea loc „curând”

Pe 17 aprilie, președintele Israelului, Reuven Rivlin, i-a acordat lui Benjamin Netanyahu sarcina de a forma un nou guvern, liderul formațiunii Likud (dreapta) urmând să inițieze negocierile formale pentru o coaliție guvernamentală.
Partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu, are 35 de locuri în Knesset, la egalitate cu formațiunea de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de generalul Benjamin Gantz, fost șef al Statului Major al armatei israeliene. Însă Benjamin Netanyahu are șanse mari de a forma o coaliție guvernamentală de dreapta.
Pe 24 martie, Viorica Dăncilă a anunțat, în cursul unei vizite în Statele Unite, că, după finalizarea analizei „și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
Benjamin Netanyahu a felicitat-o Dăncilă pentru continuarea procedurilor în acest scop. Vizita lui Netanyahu la București pentru participarea la ședința comună de Guvern România-Israel a fost amânată în mai multe rânduri anul trecut.

https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.