Ședința CExN a PSD s-a încheiat cu …clarificari: Dragnea nu candidează la...

Ședința CExN a PSD s-a încheiat cu …clarificari: Dragnea nu candidează la prezidențiale iar Firea face …opozitie!

0 118
Liderii PSD s-au reunit sâmbătă la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN), după ce vineri mai mulți lideri PSD s-au întâlnit într-o ședință restrânsă epntru anumite clarificari sau, dupa unele voci, cu intenția de a contesta autoritatea președintelui PSD. Timp de șase ore social-democrații au discutat proiectele de viitor ale partidului și au tranșat nemulțumirile interne. Discuțiile au escaladat în momentul în care, primarul Capitalei Gabriela Firea a cerut demisia protejatei lui Liviu Dragnea, ministrul de Interne Carmen Dan. 

Relevanta Firea
Gabriela Firea a declarat că relația sa cu Dragnea este una tensionată și a lansat mai multe atacuri și la adresa protejatei lui, Carmen Dan. Firea a cerut demisia ministrului de Interne pentru modul cum a gestionat situația de la protestele din 10 august.  „Se impune demisia sau retragerea sprijinului politic pentru modul în care au fost gestionate intervenția jandarmilor”. Nu a fost singura iesireFirea l-a atacat dur pe președintele Liviu Dragnea spunând că tensiunea în relația cu liderul PSD ar fi pornit de la faptul că ea nu ar fi spus categoric că nu candidează la președinție, ceea ce nu este real, pentru că a declarat în repetate rânduri că nu vrea să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale și nici pentru șefia partidului.  Firea a mai spus că a fost acuzată în ședință de un anume coleg (n. red – Codrin Ștefănescu) că face partizanat cu președintele Românei, Klaus Iohannis și pentru că vrea să candideze la șefia PSD.
Propunerea Gabrielei Firea de retragere a sprijinului politic lministrului de Interne a fost respinsă. Un singur vot pentru propunerea lui Firea ar fi fost dat în CExN. Carmen Dan rămâne ministru de Interne. S-au conturat si taberele de la varful partidului, ministrul Lia Olguța Vasilescu, președintele PSD Maramureș Gabriel Zetea, deputatul Cătălin Rădulescu și secretarul executiv al PSD, Codrin Ștefănescu au sărit în apărarea lui Liviu Dragnea și o atacă pe Gabriela Firea. De partea cealaltă Robert Negoiță și Paul Stănescu au făcut zid în jurul Gabrielei Firea. Unii il acredieaza si pe Marian Oprișan (stapanul Vrancei) alături de Gabriela Firea, care a aparasit sedinta. 
Liviu_Dragnea
Rubrica si atele
Dragnea le-ar fi spus liderilor PSD că nu intenționează să candideze la președinția României și că va exista un candidat comun PSD – ALDE. propunerea este o varianta de lucru in care nu crede nimeni.
Liderii social-democrați au discutat despre proiectele de legi care vor intra în sesiunea parlamentară, atmosfera este una de plictiseală.
Premierul Viorica Dăncilă a prezentat activitatea guvernului în ședința CExNn. Portofoliile guvernamentale care au atras cele mai multe critici în interiorul PSD, în primele șapte luni de mandat, sunt: Finanțele (Eugen Teodorovici), Economia (Dănuț Andrușcă), Tineretul și Sportul (Ioana Bran), Educația (Valentin Popa) și Cultura (George Ivașcu). Remanierea unor ministri pare sa se faca dupa un scenariu simplu si eficient – demisia ca act de vointa personal. Probabil una pe saptamana! Deja a fost inregistrata prima demisie.
Despre ideologie nu s-a vorbit. Nici nu are cine sa o faca. poate va fi invitat Vasile Dancu.
CExN al PSD a mai stabilit să se organizeze alegeri pentru funcția de președinte în 11 organizații județene conduse de lideri interimari, printre acestea fiind și organizația PSD București condusă de primarul Capitalei, Gabriela Firea. La Brasov se pare ca va veni Steriu, un turist poitic, care a fost educat chiar si de Basescu.
Aministia! Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, după ședința informală ținută de liderii social-democrați la mare, că amnistia și revizuirea unor sentințe „sunt pe agenda noastră și că toți sunt preocupați de lucrurile astea„. „Pot să vă spun părerea mea, pentru că nu e o părere  care să fi fost adoptată deocamdată, dar eu cred că sunt două lucruri diferite. Unul este actul de amnistie, care exprimă de fapt dorința unei societăți ca față de unii membri ai săi care au greșit să se manifeste clemență și aceasta este o chestiune absolut normală. Al doilea aspect, pe care dumneavoastră l-ați enunțat, este acela al unui mod defectuos de aplicare a justiției și aici nu vorbim de clemență, că dacă cineva a fost condamnat în baza unor probe false, sau a unor abuzuri săvârșite în mecanismul acesta al justiției, asta nu înseamnă că trebuie să îi dăm amnistie, ci trebuie să îi dăm o reparație persoanei respective și ăsta este alt aspect al problemelor care urmează să se dezbată. Astăzi nu am discutat acest lucru, dar sunt pe agenda noastră, toți sunt preocupați de lucrurile astea, dar nu am discutat acest lucru”, a declarat liderul PSD Vaslui, pentru Mediafax.
 
PSD a luat măsuri sporite pentru ședința CEXn și a angajat o firmă de pază iar la fața locului sunt prezenți și câțiva jandarmi. Ședința social democrațiilor s-a desfășurat la hotel Doina din Neputun iar jurnaliștii nu au acces în hotel.
Horia D.R.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.