Secuii vor sprijini un candidat independent pentru PE

Secuii vor sprijini un candidat independent pentru PE

0 238

Partidele politice se intrec care mai de care sa gaseasca formulele ideale de participare la alegerile pentru Parlamentul European: singure sau la comun cu alte formatiuni.


Consiliul National Secuiesc si-a anuntat si el varianta proprie.


Presedintele interimar al CNS, Fodor Imre, a declarat ca liderii Consiliului au optat pentru sprijinirea unui candidat independent pentru PE. Principalul obiectiv al acestuia urmeaza a fi, care altul decat obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc.


Pana acum, au fost propuse sapte – opt nume posibile care sa fie sprijinite de CNS, toate maghiare si din afara UDMR, insa Fodor a refuzat sa nominalizeze persoane.


„CNS este de parere ca ar fi bine sa sprijinim un candidat independent, separat de listele UDMR, despre care sa stim sigur ca va reprezenta problemele de autonomie intr-un mod eficient”, a declarat Fodor Imre. Unii dintre liderii CNS au cerut ca respectivul candidat sa provina din zona secuimii, altii insa s-au aratat mai flexibili. Printre calitatile pe care candidatul sprijinit de CNS ar trebui sa le aiba, Fodor a mentionat experienta politica, cunoasterea mai multor limbi de circulatie internationala si capacitatea de a face lobby pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc.


Presedintele CNS si-a exprimat dorinta ca si Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania sa sprjine acelasi candidat, care va fi desemnat dupa o intalnire comuna dintre cele doua organizatii, saptamana viitoare. Intalnirea ar putea avea loc la Cluj-Napoca sau Targu Mures.


?


Pe langa cele doua formatiuni, la intalnire ar putea participa si reprezentanti ai Uniunii Civice Maghiare, ai Asociatiei Tineretului Maghiar si ai Consiliului Tinerilor Maghiari.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.