Secuii nu se lasa cu autonomia!

Secuii nu se lasa cu autonomia!

0 146

Consiliul National Secuiesc (CNS) a inceput, la sfarsitul saptamanii trecute campania de strangere de voturi pentru obtinerea autonomiei Tinutului Secuiesc.


Reprezentantii CNS au plasat sapte steaguri cu insemnele Consiliului pe stalpii din municipiul Sf. Gheorghe si au instalat 15 pancarte in diferite locuri, pentru a fi vazute de potentialii votanti. Secuii au impartit fluturasi care ii indeamna pe oameni sa mearga la vot. Urna de vot a fost plasata la sediul CNS, in fata unei ceainarii centrale. „Am pornit de la ideea ca de zilele orasului multi cetateni cu drept de vot se intorc acasa si pot vota pentru autonomia Tinutului Secuiesc“, a spus Ferencz Csaba, vicepresedintele CNS. Potrivit acestuia, s-ar fi obtinut in jur de 2.000-3.000 de voturi daca s-ar fi permis amplasarea cortului. In Sfantu-Gheorghe, din cele 45.000 de persoane cu drept de vot, doar 20.877 au votat.


?


Potrivit vicepresedintelui CNS, pana acum au fost consultati peste 150.000 dintre locuitorii Tinutului Secuiesc (dintr-un total de peste 650.000, n.r.) respectiv din judetele Covasna, Harghita si o parte din Mures. Referendumurile pentru autonomie vor continua pana la sfarsitul lunii iunie in zonele Targu-Secuiesc, statiunea Covasna, zona Ciuc si partea majoritara maghiara din judet ul Mures.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.