SECRETUL despre cum a obținut UDMR mii de voturi în localități fără...

SECRETUL despre cum a obținut UDMR mii de voturi în localități fără cetățeni maghiari

0 194

UDMR A OBȚINUT MII DE VOTURI ÎN LOCALITĂȚI FĂRĂ LOCUITORI MAGHIARI, CEEA CE I-A PERMIT SĂ TREACĂ PRAGUL EUROPARLAMENTARELOR FĂRĂ LIMITE SI SA OBTINA 2  LOCURI IN PARLAMENTUL U.E., DUPĂ AJUTOR MASIV DE LA PSD ȘI PARȚIAL DE LA PNL. 
ADEVĂRUL ARATĂ CUM A CÂȘTIGAT UDMR VOTURI ÎN COMUNELE MOȚILOR DIN JUDEȚUL ALBA, COMUNE CU ZERO POPULAȚIE MAGHIARĂ, IAR PUBLICAȚIA UNGARĂ MAGYAR HANG ARATĂ CUM A FOST REPREZENTATĂ UDMR ÎN SATELE DIN TELEORMAN DE OAMENI APROPIAȚI PSD.

UDMR a obţinut voturi în toate localităţile din Apuseni unde nu există deloc comunitate maghiară. Astfel, la Avram Iancu, Sohodol, Vadu Moţilor, Râmeţ este contabilizat câte 1 vot în contul UDMR. La Horea şi Albac sunt 3 voturi, iar în oraşul Câmpeni – 19 voturi. La Bucium, UDMR a fost votat de 5 alegători, la Vidra de 3 alegători, iar la Scărişoara de 10 persoane, scrie Adevărul, care amintește că PNL e marele câştigător al alegerilor europarlamentare din județul Alba. PSD şi USR PLUS au obţinut scoruri electorale mai mici de 20%.

Magyar Hang citează o sursă anonimă care spune cum a obținut UDMR voturi în satele din Constanța: ”Am observat 38 de secții de vot din județul Constanța. A fost ciudat că UDMR a putut lua voturi peste tot, chiar și în sate mici precum Vadu, Fântânele, Tariverde, Coslugea, unde nu există nici cetățeni de etnie maghiară, nici organizații ale UDMR. După câteva întrebări, s-a dovedit că delegații UDMR din secții erau de fapt membri PSD de încredere”.

Autorul articolului din Magyar Hang arată că a verificat informațiile, care s-au dovedit reale: UDMR a luat voturi în toate aceste localități. Iar delegatul UDMR în aceste secții a fost Nicolae Ionică.

Ziarul Magyar Hang a descoperit un pattern în toate secțiile din țară: în fiecare secție au existat unul, două sau trei voturi pentru UDMR, chiar și în localități din Moldova și sudul țării unde nu există practic comunitate maghiară. ”Imaginați-vă cum arată lucrurile: din sătucele de romi până în orașe, din blocurile de apartamente până în cele mai mici cătune, peste tot 2-3 oameni și-au amintit să voteze laleaua (simbolul electoral al UDMR – n.red.)”, scrie Magyar Hand.

G4Media.ro a scris în premieră că PSD și PNL au direcționat voturi la alegerile europarlamentare către UDMR prin intermediul cetățenilor de etnie română delegați în numele UDMR în secțiile de vot.
Acești delegați au avut ca sarcină să voteze cu UDMR. Or, având în vedere numărul de secții la nivel național, un număr semnificativ de voturi au venit de la acești delegați trimiși de PSD și PNL.
PNL a arătat într-un răspuns pentru G4Media.ro că a trimis delegați în locul UDMR în doar 2-3% din cele 18.730 secții de vot, în timp ce PSD ar fi trimis în 90% din secții.

Foto: Kelemen Hunor la sediul UDMR în seara alegerilor europarlamentare, după ce a aflat rezultatele de la exit-poll(InquamPhotos / Raul Ștef)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.