Seceta n-a afectat recolta de trofee de vanatoare

Seceta n-a afectat recolta de trofee de vanatoare

0 105
Cartoful si sfecla au fost culturile care au suferit cele mai mari pierderi in 2012. Cea mai mare pacoste a anului trecut a fost seceta, care a facut ravagii in culturile brasovenilor. Mult mai bine sta judetul la capitolul impaduriri, unde supafetele pe care s-au plantat arbori le depasesc pe cele defrisate. Nici vanatoarea n-a mers rau anul trecut, cand s-au vanat ursi, rasi si lupi dupa derogari de la Ministerul Mediului.
Judetul Brasov are 45 de fonduri de vanatoare, pe teritoriul carora traiesc numeroase exemplare de ursi, lupi si rasi. Cele trei specii protejate nu pot fi vanate decat daca se obtin derogari de la Ministerul Mediului, in urma carora, in 2012, in judet au fost vanate animale din toate cele trei specii, spune ing Ioan Gavril Crit, inspector sef ITRSV Brasov Desi ar fi trebuit sa existe un numar de 87 de ingineri silvici in judet, unde functioneaza doar 55, furturile de lemn din padure s-au redus cu 10% fata de 2011. Se pare ca la capitolul impaduriri stam foarte bine astfel ca suprafetele imadurite anul trecut le depasesc pe cele defrisate. Pentru agricultura, anul trecut a fost unul de cosmar din cauza secetei. Din acest motiv, reprezentantii APIA au fost nevoiti sa faca mai multe plati decat cu un an in urma, recunoaste Adrian Laurentiu Folea, director executiv APIA Brasov
Cartoful si sfecla s-au inscris intre culturile cu cele mai mari pierderi in 2012, doua dintre culturile cele mai importante in judetul nostru.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.