Seara de film romanesc

Seara de film romanesc

0 57

Vineri, 23 mai 2008, incepand cu orele 17.30, sunteti invitati la Mansarda Casei Baiulescu din Brasov, b-dul Eroilor nr. 33, la o seara de film romanesc. Filmul pregatit de Biblioteca Judeteana “George Baritiu” pentru acest sfarsit de saptamana este “FILANTROPICA”, o productie Romania, 2002. Scenariul si regia sunt semnate de Nae Caranfil, iar din distributie amintim nume sonore ale cinematografiei romanesti: Mircea Diaconu, Gheorghe Dinica, Maria Nicolescu, Viorica Voda, Cristian Gheorghe.
Filmul a fost apreciat atat in tara cat si in strainatate, fiind distins cu premiile UCIN / 2000-2001, pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu, cel mai bun actor (Mircea Diaconu), cea mai buna actrita (Maria Nicolescu), cele mai bune costume (Svetlana Mihailescu). In anul 2002, la Paris obtine premiul publicului, iar in anul 2003 la Bratislava premiul special al publicului.

Sinopsis
In Bucurestiul secolului XXI, a iesi in oras sambata seara la bratul unei femei frumoase e o investitie financiara riscanta. Ovidiu (Mircea Diaconu) modest profesor de liceu, nu si-ar putea-o permite. Si totusi trebuie, caci s-a indragostit pana peste cap de Diana (Viorica Voda), o mica sirena de 20 de ani cu veleitati de manechin. In cautarea unei surse de venit ceva mai consistente decat o biata leafa de profesor, Ovidiu plonjeaza intr-o lume fabuloasa – mafia cersetorilor…
Unul din capii acestia il ia sub aripa sa. Pepe (Gheorghe Dinica) este jumatate artist, jumatate om de afaceri; “textier” oficial al cersetorimii bucurestene. Ovidiu va deveni “actorul” ideal pentru noul sau experiment. Peste noapte, profesorasul de varsta mijlocie se trezeste “insurat” cu Miruna (Mara Nicolescu), jucand seara de seara, alaturi de ea, comedia unui cuplu nevoias dupa un scenariu minuntios pus la punct de Pepe. Print si cersetor …..Penduland intre doua femei, proaspat imbogatit in ochii Dianei, sot umil pentru Miruna, Ovidiu incepe sa duca o periculoasa si epuizanta viata dubla.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.