Se va ieftini painea?

Se va ieftini painea?

0 160

Daca cererea producatorilor din panificatie va fi bagata in seama, painea noastra cea de toate zilele s-ar putea ieftini cu pana la 14%. Aceasta in caz ca taxa pe valoarea adaugata la paine s-ar reduce de la 19% la doar 5%, asa cum pare ceva normal in alte parti ale lumii, asa cum au promis actualii guvernanti in campania electorala si asa cum asteapta populatia de ani de zile.
„Ar fi in avantajul consumatorilor pentru ca imediat se vede efectul in raft cu aceasta reducere de 14 la suta, care se vede in reducerea preturilor de vanzare cu amanuntul”, a declarat Aurel Popescu, presedintele Rompan.
Se mai arata ca producatorii de paine nu pretind ca TVA-ul la grau si faina sa scada si el, odata cu cel al painii.
Prin aceasta reducere statul nu ar avea ce pierde la veniturile bugetare deoarece, prin aducerea TVA-ului la paine la 5%, s-ar elimina mult din platile care se fac la negru.
Un asemenea deziderat ar fi binevenit majoritatii populatiei, in special paturilor cu venit mic, cele defavorizate, caci se preconizeaza de catre actualii guvernanti saltarea zdravana a birurilor si darilor catre stat, existente sub multiple forme in prezent, si sunt sigur ca, la inghesuiala in care s-au bagat, stimabilii vor mai inventa cateva.
Pana una-alta insa, sa vedem daca cei din Palatul Victoria vor fi de acord cu propunerea Rompan, mie parandu-mi-se asa ceva greu de crezut cand ma uit la mutrele guvernantilor si-mi amintesc de bajbaielile si gafele ingramadite in doua luni de guvernare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.