Se suspenda taxa auto pentru masinile noi

Se suspenda taxa auto pentru masinile noi

0 129

Recesiunea are si parti mai bune, dfaca se poate spune asa ceva. Cei care isi doreau o masina nou sunt acum ajutati de catre statul roman sa-si implineasca visul. Concret, Traian Basescu a declarat al sfarsitul intalnirii pe care a avut-o cu conducerea Fabricii Ford de la Craiova si cu sindicatele, ca scutirea de la plata taxei de prima inmatriculare pentru masinile noi este o necesitate atat pentru producatorul american de automobile, cat si pentru uzinele Dacia.
„La Dacia, e o chestiune care va atinge si Fordul cand va incepe sa produca. Ceea ce se prefigureaza ca o necesitate este scutirea de la plata taxei de prima inmatriculare pentru ca lumea sa fie stimulata sa cumpere masini noi. Lucru care cred ca se va intampla dupa sedinta de guvern de miercuri, asa cum a spus si premierul public”, a declarat Basescu. Presweedintele a mai declarat ca a purtat mai multe discutii cu premierul Calin Popesctu Tariceanu pe tema scutirii de la plata taxei de prima inmatriculare masinile noi, urmand a avea o noua runda de discutii miercuri, inainte de sedinta de Guvern.
„Am avut o discutie cu premierul, vom mai avea o discutie si miercuri dimineata, inaintea sedintei de Guvern, si probabil ca vom gasi solutii. De asemenea, solutia continuarii programului de innoire a parcului, care sa stimuleze productia interna, fie ca vorbim de Dacia astazi, fie ca vorbim de Ford maine”, a precizat Basescu.
Surse ministeriale au declarat ca premierul Tariceanu a spus ministrilor, in sedinta Guvernului, ca formula de calcul a taxei de poluare auto ar trebui schimbata, deoarece s-a dovedit ca aceasta nu a stopat importul de masini second-hand, principala varianta luata in calcul fiind eliminarea taxei de poluare auto in cazul achizitionarii de masini noi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.