Se șterg urmele pentru cea mai gravă faptă a lui Iohannis: a...

Se șterg urmele pentru cea mai gravă faptă a lui Iohannis: a dispărut Dosarul de la Judecătoria Sibiu prin care FDGR a fost recunoscut ca succesor al organizația nazistă Grupul Etnic German!

1 918
     Cel mai grav dosar al lui Klaus Iohannis a fost topit!

Toată agitația mediatică privind casa obținută ilegal de  Klaus Iohannis, înainte de a fi ceea ce este, pare făcută anume pentru a ascunde sub preș cel mai grav dintre dosarele sale, survolat destul de expeditiv de media mainstream. 

În data de 23.08.2014, revista CERTITUDINEA, preluând informații din spațiul public (Justițiarul.ro), publica articolul „Klaus Iohannis, un nazist cu acte în regulă, candidat la președinție”. Reluăm pe scurt povestea acestei spețe.   

       Cel mai grav dosar al lui Klaus Iohannis a fost topit Toată agitația mediatică privind casa obținută […]Pe 26 februarie 2007, Hans Klein (preot evanghelic şi consilier local F.D.G.R.), în calitatea sa de preşedinte al organizaţiei municipiului Sibiu a Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.), a depus la Judecătoria Sibiu o Cerere de chemare în judecată împotriva municipiului Sibiu, reprezentat de primarul Klaus Iohannis (şeful lui Klein în F.D.G.R., Iohannis fiind preşedintele organizaţiei la nivel naţional!) şi Consiliului Local Sibiu, unde F.D.G.R. avea majoritate absolută la acea dată: 16 consilieri (printre care şi „petentul” Hans Klein) din totalul de 23.
Iată ce cerea Hans Klein în acţiunea civilă depusă la Judecătoria Sibiu: „Vă rugăm să constataţi calitatea de succesor în drepturi al organizaţiei noastre faţă de Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”

Prin sentința civilă nr. 2790, din 28 mai 2007, emisă de Judecătoria Sibiu (prin  judecătoarea Maria Morar), Forumului Democrat al Germanilor din România (F.D.G.R.) i s-a recunoscut calitatea de „succesor în drepturi  al Grupului Etnic German (Deutsche Volksgruppe)”.

Problema nu este atât sentința în sine, cât faptul că Deutsche Volksgruppe era o organizație nazistă, desființată de regele Mihai prin  Decretul – Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944, în conformitate cu Convenția de Armistițiu din 12 septembrie 1944, la care România era parteAceastă Convenție prevedea, la articolul 15, dizolvarea organizaţiilor pro-hitleriste de pe teritoriul românesc.
Așadar, candidatul la președinție Klaus Iohannis a reînființat, în 28 mai 2007, o organizație nazistă, a devenit președinte al acesteia și a încălcat două legi cu termen de scadență sine die: una internațională (Convenția de Armistițiu din 12 septembrie 1944) și una națională (Decretul-Lege nr. 485 din 7 octombrie 1944). Scopul acestui artefact juridic era retrocedarea unor clădiri care au aparținut Grupului Etnic German, confiscate prin lege.

Pentru ca F.D.G.R. să intre în posesia acestor proprietăți, Klaus Iohannis devenit, pe cale de consecință, împreună cu întregul Forum Democrat al Germanilor din România, nazist cu acte în regulă. Între timp a ajuns președinte al al României.

Șirul de „legalități” nu s-a oprit aici. Anul acesta (2016) senatorul ALDE Cristiana Anghel a făcut o solicitare către Judecătoria Sibiu (aceasta, la rândul ei, către Arhivele Naționale Sibiu) prin care cerea o copie integrală a dosarului. Răspunsul este unul neașteptat: DOSARUL A FOST TOPIT! Iată documentele (Click pe imagini pentru mărire!):

Concluziile se impun de la sine. Mă frământă totuși o întrebare: având în vedere că Grupul Etnic German (Deutsche Volksgruppe) a fost o organizație nazistă desființată prin lege iar Forumul Democrat al Germanilor din România a devenit, prin sentință judecătorească, „succesor în drepturi” al Deutsche Volksgruppe, oare InstitutulNaţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel are vreun punct de vedere față de această situație? În caz contrar, înseamnă că Institutul Wiesel are o problemă cu românii, nu cu nazismul sau cu sancționarea Holocaustului.

Miron Manega

Sursa: CERTITUDINEA

Justitiarul.roCertitudinea.roAncheteonline.ro & 

NOTA REDACȚIEI

 A dispărut și interpelarea senatorului Ioan Ghișe pe același subiect!

Cotidianul infobrașov.net a publicat proba și detalii despre această dispariție:
https://infobrasov.net/ce-tare-este-fdgr-urmasul-grupului-etnic-german-cum-poate-fi-explicata-de-oficialitati-disparitia-interpelarii-lui-ioan-ghise-despre-mostenirea/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.