Se schimba legea privind conflictele de munca

Se schimba legea privind conflictele de munca

0 202


Organizatia Internationala a Muncii (OIM) a solicitat Guvernului roman sa modifice pana la finele lunii septembrie Legea nr.168/1999 care reglementeaza conflictele de munca astfel incat sa nu fie ingradit dreptul la greva, a precizat, miercuri, Cartel Alfa.


Potrivit sursei citate, Guvernul are obligatia de a accepta o misiune tehnica de la OIM care sa verifice modul in care este respectata legislatia muncii, Executivul urmand sa fie monitorizat in urmatorii trei ani in acest domeniu. In opinia liderilor Cartel Alfa, decizia Comisiei OIM indica o victorie de substanta in apararea drepturilor lucratorilor romani.


Comisia de norme a OIM a hotarat, in sedinta de marti, in care a analizat plangerea confederatiilor sindicale din Romania, sa recomande Guvernului roman modificarea Legii 168/1999 astfel incat sa nu fie ingradit dreptul la greva si sa precizeze clar daca disocierea intre conflicte de drepturi si conflicte de interese nu impiedica acest drept, potrivit unui comunicat al Cartel Alfa remis, miercuri, presei.


Nina Adam

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.