Se retrage Constantin Nita din conducerea PSD?

Se retrage Constantin Nita din conducerea PSD?

0 59

Liderul filialei judetene a PSD Brasov, Constantin Nita, a recunoscut ca este nemultumit de rezultatele obtinute la alegeri. Cu toate ca judetul Brasov n-a fost niciodata fief al social-democratilor, puterea partidului condus de Constantin Nita este in coninua scadere.
In timp ce la nivel national PSD este lider din punct de vedere al mandatelor de primar obtinute din primul tur, al mandatelor de consilier judetean si consilier local, in judetul Brasov social-democratii au zbarcit-o, ocupand chinuit un loc trei. Daca dupa primul tur PSD si PD-L au scos cate 11 primari, PSD are doar 6. Nici candidatii acestui partid la functia de primar si la cea de presedinte al Consiliului Judetean nu s-au prezentat stralucit. Electoratul i-a acordat lui Otlian Neagoe 16,8% la sefia CJ iar lui Mihai David 8,9% la functia de primar (este totusi de amintit ca niciodata candidatii PSD la functia de primar n-au intrunit nici macar sufragiile membrilor de partid, acesta fiind unul dintre misterele social-democrate din municipiu).
In localitatile judetului, altele decat Brasov, PSD statea in trecut mult mai bine. Acum, asa cum a remarcat si Nita rezultatele sunt la limita catastrofei: in multe localitati abia de s-a scos cate un consilier local, pozitie care nici sa negociezi mare lucru nu-ti permite. Mai degraba s-ar putea astepta social-democratii sa le fie “achizitionat” omul in perioada imediat urmatoare. Daca ofertele vor fi irezistibile… Oricum Nita anunta masuri drastice, declarand ca in cca. 15 localitati va fi schimbata conducerea. El insusi s-ar pedepsi dar nu se-ndura pentru moment. Amana harakiriul pana la alegerile parlamentare, declarand ca daca si atunci se va manifesta aceasta tendinta de scadere se va retrage din conducerea PSD, lasand locul altora mai tineri. E logica gandirea din toate punctele de vedere: de retras e cam timpul sa se retraga, dar daca o face acum e riscant, ar putea pierde sansa unui nou mandat in Camera Deputatilor. Mai bine sa-si asigure si urmatoarii patru ani si pe urma, Dumnezeu cu mila! Dar buba mare nu-i atat la Nita, cat la Pro…, pardon la Mircea Geoana! Daca acesta din urma s-ar retrage, simplul gest ar aduce partidului 5-6 procente!
Dar sa asteptam, poate reuseste “bunicuta” s-o puna de-un congres. Si poate iese Oprescu la capitala. Si poate fara Geoana Oprescu se intoarce. Si poate se intoarce ca lider. Sau inca nu…, nu asa curand, e prea obosit partidul asta, are nevoie de o cura la „Ana Aslan”!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.