Se pregateste un Razboi Climatic, sau o benefică „Pace” climatică ?

Se pregateste un Razboi Climatic, sau o benefică „Pace” climatică ?

1 175

Chinezii fac cercetari asidue  să elaboreze un proiect de schimbare a vremii care să le asigure mai multe ploi pentru agricultură. Sistemul este creat dintr-o reţea de camere de ardere a combustibilului solid care pot fi utilizate în producerea iodurii de argint, compus cu o structură similară gheţii care poate fi folosită în „alimentarea’ norilor.Odată instalat, sistemul are potenţialul de a creşte nivelul de precipitaţii cu 100 de miliarde de metri cubi de…apa pe an. Zeci de mii de camere de ardere vor fi instalate pe Podişul Tibetan într-o încercare de a creşte cantitatea de precipitaţii pentru o zonă de trei ori mai mare decât aria Spaniei ( care este de aproximativ 500.000 de kilometri pătraţi) scrie Interesting Engineering. Este cel mai mare proiect de schimbare a vremii din întreaga lume şi a fost dezvoltat de Aerospace Science and Technology Corporation din China.Camerele pot rămâne în funcţiune luni de zile fără să fie nevoie de întreţinere, emiţând vapori şi dioxid de carbon.

O astfel de tehnologie,este studiată şi de Rusia şi de Statele Unite,care poate fi folosită şi în scopuri militare, pentru a creşte şansele unei vremi capricioase (secetă, inundaţii sau alte dezastre). S
e stie, deşi Războiul Rece s-a încheiat, acest lucru nu au oprit nici Statele Unite ale Americii nici Rusia să testeze cele mai noi şi mortale arme militare. SUA au fost acuzate că au spionat Staţia Spaţială Chineză prin intermediul avioanelor spaţiale controlate de la distanţă. De asemenea, Rusia a instalat un senzor misterios pe staţia spaţială  si se pregăteşte să-şi trimită roboţi umanoizi în spaţiu, însă oficialităţile ruse au declarat că acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. 

Viceprim-ministrul Rusiei, guralivul Dmitry Rogozin a declarat într-o postare pe Twitter că ”Robotul FEDOR are abilitatea de a trage cu ambele braţe, dar si de a dirija o aparatura de modificare locala a precipitatiilor si a Climei.” Abilităţile sale motorii şi algortimii de luare a  deciziilor fiind în continuare îmbunătăţiţi.
La începutul anului 2017, Fundaţia pentru Dezvoltarea Proiectelor de Cercetare finanţată de Rusia a dezvăluit ultima sa creaţie: un robot antropomorf denumit FEDOR, acronim pentru Final Experimental Demonstration Object Research. Conform Digital Trends, FEDOR dispune de abilităţi: din braţe pot ieşi „degete artificiale” ce îl ajută să conducă o maşină. 

Si  modificarea vremii in Rusia pe perioada desfasurarii CM de fotbal „, ca si experientele din Tibet, sunt o inovaţie critică pentru a rezolva lipsa apei, deocamdata…la ei ! „ Chinezii ne asigura ca experientele vor reprezenta o contribuţie importantă nu doar pentru dezvoltarea Chinei şi a prosperităţii lumii, ci şi pentru bunăstarea întregii rase umane”, a precizat Lei Fanpei, preşedintele corporaţiei.
Multe detalii cu privire la proiect sunt ţinute secret. Ce nu este secret este riscul modificării vremii, mai ales într-o zonă atât de întinsă …cu efecte vizibile, resimtite in Europa.
Dar, atentie : Si o cantitate mai mare de precipitaţii poate da peste cap atât clima, cât şi ecosistemele adaptate la un anumit nivel de umiditate. (infotext)

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.