Se face din nou rocada in Sanatatea brasoveana

Se face din nou rocada in Sanatatea brasoveana

0 95

Dupa ce seful Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Irinel Popescu, a fost inlocuit recent din functie cu un membru PDL, Lucian Duta, s-au facut demiteri si la casele judetene de asigurari de sanatate. Si Ministerul Sanatatii, condus interimar de pedelistul Adriean Videanu, a matrasit sefi de directii de sanatate publica.
Cel putin in ceea ce priveste sefii caselor judetene, pretextul perfect a fost oferit chiar de un ordin al fostului presedinte al CNAS, Irinel Popescu (despre care premierul Emil Boc a recunoscut ca a fost inlocuit din motive politice, fiind sustinut de Alianta PSD+PC) – Ordinul de modificare a indicatorilor de management nr. 982/ 30.11.2009 – care nu mai permitea ramanerea acestora in functiile pe care le ocupau. Totusi, in 70% din cazuri, directorii generali care ocupau functiile au fost numiti interimari pana la organizarea unor concursuri pentru ocuparea posturilor, anul viitor. Este si cazul presedintelui-director general al CASJ Brasov, dr. Elemer Wusinczky (sustinut de PDL), care ocupa functia din aprilie 2009, tot in urma unui concurs, dr. Paul Becheanu (PNL), fiind revocat de la 1 martie. Acesta spune ca, practic, nu s-a schimbat nimic si isi va indeplini atributiile ca interimar, pana la concursul din 2010.
O alta schimbare, practic o revenire, s-a produs la conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, unde, dupa fix zece luni, este din nou director dr. Alexandru Balescu. Acesta fusese demis fara nici o explicatie, prin ordin al Ministerului Sanatatii din 17 februarie, iar trei luni luni mai tarziu, dr. Catalin Seitan (PSD), singurul candidat din afara institutiei, era noul director coordonator al DSP Brasov.
La inceputul anului, reprezentantii PSD si ai PD-L din Brasov, care erau impreuna la guvernare, isi impartisera institutiile deconcentrate si functiile de conducere de la nivelul acestora, iar schimbarile se facusera, prin OUG 37/2009, care impusese asa-numiti „directori coordonatori”, instalati pe cel putin 4 ani – se credea atunci -dupa ce au fost selectati pe baza unor interviuri, in care si-au sustinut proiectele de management. Cu unele mici exceptii, la evaluari au participat doar cei care aveau girul partidelor aflate la putere, PDL si PSD, care si-au negociat anterior „la sange” si si-au impartit institutiile deconcentrate din judet.
Patru directori de spitale brasovene si-au terminat contractul de management
De asemenea, pentru patru directori de spitale brasovene a expirat in aceste zile contractul de management, semnat pe trei ani, in decembrie 2006, cu ministrul de atunci al Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Potrivit sefului CASJ Brasov, este vorba despre dr. Felicia Constandis de la Spitalul de Boli Infectioase, dr. Flaviu Gliga, de la Maternitate, dr. Ioan Mazgarean, de la Spitalul de Copii, si dr. Claudia Coste, de la Spitalul Municipal Codlea. Dr. Wusinczky a precizat ca acestia putea fi inlocuiti cu interimari, numiti ei ca interimari sau sa li se prelungeasca mandatul, Ministerul Sanatatii optand pentru ultima varianta.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.