Se fac investitii in terminalele aeroportului clujean

Se fac investitii in terminalele aeroportului clujean

0 82

Lucrarile la cele doua terminale noi, de sosiri si de plecari, precum si cele pentru extinderea platformei de imbarcare – debarcare etapa I, necesita suplimentari de fonduri din partea Consiliului Judetean Cluj pentru a putea fi finalizate.
Consilierii clujeni vor vota in urmatoarea sedinta alocarea a 5 milioane de lei din fondul de rulment al judetului pentru Regia Autonoma Aeroportul International Cluj-Napoca.
Suma va fi utilizata pentru decontarea lucrarilor de investitii la terminalul de pasageri – sosiri, unde vor merge inca 4 milioane de lei, iar pentru terminalul de pasageri – plecari se va acorda un milion de lei, acesta aflandu-se inca in constructie.
Viitorul terminal de plecari al Aeroportului International Cluj-Napoca, care se afla in constructie in acest moment, va fi finalizat la sfarsitul acestui an si va deveni functional la inceputul anului viitor.
„Este vorba de un terminal de plecari cu 50% mai mare si speram ca la sfarsitul acestui an sa finalizam lucrarile, iar de la inceputul anului viitor sa fie functional”, a explicat directorul aeroportului clujean, David Ciceo. Chiar daca initial proiectul prevedea ca terminalul de plecari sa fie finalizat la o diferenta de doua sau trei luni fata de cel de sosiri, insuficienta fondurilor necesare constructiei au amanat inaugurarea.
Terminalul de sosiri pentru care inca se mai platesc lucrari a devenit functional in iunie, iar ridicarea sa a costat nu mai putin de 15 milioane de euro si 10 luni de munca. Are o suprafata totala desfasurata de 10.812 metri patrati si o capacitate de doua milioane de pasageri pe an si de 750 de pasageri pe ora de varf. Acesta are rolul de asigurare a fluxului de procesare a pasagerilor pentru sosiri atat interne, cat si internationale, si asigurarea spatiilor necesare pentru controlul de pasapoarte, cel vamal si de securitate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.