Se extinde rabia in judetul Brasov

Se extinde rabia in judetul Brasov

0 187

Din cauza a doua vulpi turbate gasite in ultimele trei zile, a fost instauraa carantina si in zonele Harman si Rasnov, dupa ce aceasta este decretata pentru zona Brasov pana in august, ca urmare a evenimentului cu o vulpe turbata la Pietrele lui Solomon..
Astfel, doua vulpi turbate au fost gasite în ultimele zile. De aceea, in acest moment, cinci localitati din judeþ sunt monitorizate de veterinari pe motiv de rabie.
Prima vulpe moarta a fost descoperita in apropiere de Harman in urma cu doua zile. Imediat a fost anunþat medicul veterinar din zonã. Au fost prelevate probe si aduse la Braov pentru a fi analizate. Rezultatul a fost pozitiv si imediat a fost declarata carantina.
O zi mai tarziu, la Rasnov, o vulpe a fost omorata de caini in curtea unei vile de vacana situata la sase kilometri de oras, in zona Coltii Cheii. Si aceasta vulpe a fost adusa la Directia Sanitar Veterinara Brasov pentru a fi analizata. Si de aceasta data rezultatul a fost pozitiv.
In acest moment in judet sunt cinci focare active de rabie,ariile de raspandire fiind la Zarnesti, Ghimbav, Brasov, Cata, Harman si Rasnov.
Oameni buni, atentie la animalele de pe langa casa, mai ales cei care aveti curti la case. Anuntati imediat cum observati comportamente dubioase la animalele de pe langa casa autoritatile sanitar-veterinare. Cu turbarea nu este de glumit.
Si, ca supliment sinistru al realitatii, nu vedeti cum se comporta guvernantii cu noi?

Dan Bota.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.