Se da caldura!

Se da caldura!

0 160

Vazand ca toamna arunca peste Brasov ultimele galeti de caldura naturala, Primaria si cu puisorul ei handicapat, CET-ul, s-au pus pe umplut instalatiile interioare si exterioare pentru a putea oricand da drumul la caldura si apa calda. Aceasta deoarece legea prevede ca, daca timp de trei zile consecutiv se inregistreaza temperaturi de sub +10 grade Celsius, in intervalul orar 18.00- 6.00 incalzirea ar trebui pornita.
De aceea conducerea CET ii avertizeaza pe brasovenii ale caror apartamente mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare ca de luni, 12 octombrie, incepe umplerea instalatiilor in vederea furnizarii de agent termic pentru incalzire. Proprietarii de apartamente sunt obligati sa termine lucrarile pe care le mai efectueaza prin apartamente la reteaua interioara, de debransare si de blindare a tevilor sau alte modificari, pentru ca sa nu se pomeneasca inundati de puhoaiele de pe conducte.
Reprezentantii CET ii avertizeaza pe cei care se vor face vinovati de asemenea incidente ca vor fi obligati sa plateasca toate pagubele si oalele sparte, inclusiv eventuala golire si reumplere a instalatiei blocului cu agent termic.

Insa pentru pornirea jucariei este nevoie ca si problema furnizarii de gaz metan sa fie rezolvata cat mai repede.In urma negocierilor cu conducerea GDF Suez Romania, solutia reluarii furnizarii de gaz catre CET Brasov ar putea fi banii proveniti din productia de energie electrica a CET pe timpul iernii.
„Am propus o esalonare pe urmatoarele sase luni a banilor proveniti din productia de energie electrica, bani care vor fi folositi integral pentru achitarea unei parti din datoria catre GDF Suez Energy Romania. Am prezentat aceasta solutie, au spus ca trebuie sa o mai analizeze, dar in principiu sunt de acord, cu conditia ca si populatia sa ne achite din datorii”, a declarat directorul CET Brasov, Florin Cutitei.

In legatura cu furnizarea caldurii la iarna, va spun sa nu va faceti griji. M-am pus in locul responsabililor cu furnizarea agentului termic si mi-am imaginat urmatorul scenariu.
In Brasov sunt peste 20.000 de apartamente racordate inca la CET si locuite de vreo 45 – 50.000 de suflete. Daca acestia se supara si se impart in patru cete, praful se alege de Primarie, vila primarului, CET si sediul local al Suez Energy Romania, cu victimele colaterale respective. Asa ca nu va faceti griji, la iarna vom avea caldura.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.