Se cauta profesori pentru diaspora romaneasca

Se cauta profesori pentru diaspora romaneasca

0 70

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului a dat un comunicat de presa prin are doreste sa afle din nou parerea opiniei publice cu privire la selectia, incadrarea, monitorizarea si evaluarea personalului implicat in programul privind predarea cursului de Limba, cultura si civilizatie romaneasca (LCCR) in Belgia, Italia si Spania, incepand cu anul scolar 2008/2009.
Conform documentului, personalul didactic care a predat cursul in anul scolar 2007-2008 si care doreste continuarea activitatii si in anul scolar 2008-2009, va fi incadrat cu prioritate. In acest caz, selectia se realizeaza in baza urmatoarelor criterii: fisa de evaluare elaborata de MECT si semnata de comisia de evaluare, calificativul minim „bine” si depunerea unei cereri tip de continuare a activitatii conform modelului. Candidatii care indeplinesc conditiile mentionate sunt declarati admisi.
Selectia personalului care va preda cursul LCCR incepand cu anul scolar 2008-2009 se realizeaza prin concurs. Concursul este organizat de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Institutul Limbii Romane in doua etape: evaluare dosar si interviu. Numarul maxim de puncte ce poate fi obtinut este 100. Vor fi evaluate doar dosarele complete si depuse in termenele stabilite prin calendar.
In cadrul acestui interviu vor fi verificate cunoasterea proiectului LCCR, competentele de comunicare in limba tarii pentru care opteaza candidatul, prezentarea unui proiect didactic pe o tema aleasa din curriculumul cursului LCCR si prezentarea unui proiect cu tema ,,Promovarea limbii, culturii si civilizatiei romanesti in tari ale Uniunii Europene” sau a unui proiect de deschidere interculturala pentru unitati scolare din tara pentru care opteaza. Fiecare proba a interviului este obligatorie si eliminatorie.
Metodologia propusa de MECT se adauga proiectului de Hotarare de Guvern care vizeaza extinderea ariei de predare a cursului de Limba, cultura si civilizatie romaneasca in unitati de invatamant din Belgia, Portugalia si Cipru. Ambele documente sunt disponibile pe site-ul MECT, www.edu.ro, in sectiunea Proiecte de acte normative.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.