Se cauta asistente la Brasov

Se cauta asistente la Brasov

0 87

Spitalele din Brasov, si nu numai, se afla in criza de personal medical. Numarul asistentelor din spitale s-a diminuat drastic, mai ales, dupa deschiderea granitelor catre institutiile cu acelasi profil din alte tari.
Pentru a putea functiona in conditii normale, ar trebui sa fie angajate nu mai putin de 256 de asistente.
Si, bineinteles, pentru ca suntem in Romania, tara culmii culmilor, nu se pot face angajari pentru ca nu exista bani pentru platirea personalului medical.
Astfel, Spitalul de Neurologie ofera un salariu cu 50% mai mare decat alte cente medicale, dar asta doar teoretic, pentru ca, practic, nu sunt bani.
„Pentru a functiona in conditii ideale, spitalele au nevoie de peste 250 de asistente. La Neurologie si Psihiatrie cu toate sectiile exterioare (Eminescu, Bran, Vulcan) ar fi nevoie de 100 de asistente, la Maternitate 60-65, la Judetean 50, la Pediatrie 10, la Fagaras 24, la Sacele 2, la Victoria 4 si la Rupea 1. Multe pleaca in strainatate. Problema este ca atunci cand pleaca isi iau concediu fara plata si blocheaza postul. Nu poti sa faci nimic, deoarece legea le permite acest lucru. Apoi dupa cateva luni, cand gasesc ceva sigur in strainatate, anunta ca isi dau demisia“, a declarat dr. Alexandru Balescu, directorul ASP Brasov, pentru Monitorul Expres.
Incepand cu 1 aprilie 2008, asistentii principali vor castiga minim 800 de lei. Salariul lor este acum de 543 de lei si respectiv 533 de lei, in conditiile in care, in strainatate, salariul minim al unei asistente este de 1500 de euro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.