Scrisoare deschisa, Crin Antonescu catre profesori si parinti

Scrisoare deschisa,
Crin Antonescu catre profesori si parinti

0 76

Scrisoare deschisa
Crin Antonescu catre profesori si parinti

Liderul liberal Crin Antonescu nu a uitat ca a fost dascal. Acesta le-a adresat o scrisoare deschisa profesorilor si parintilor elevilor, cu ocazia deschiderii noului an scolar: „Incepem, astazi, cel mai greu an scolar din ultimele doua decenii. Va fi un an scolar marcat de nevoi sub loviturile crizei, uneori, de revolta, alteori de neincredere. Multi dintre noi nu vor gasi, probabil, resursele de care au nevoie pentru a le asigura copiilor lor standardele de educatie pe care le doresc”.
„Multi dintre dascali, care vor sa dea viitorului societatii tot ce au mai bun, vor manifesta o revolta justificata fata de un stat care, astazi, ii trateaza ca pe niste paraziti ori ca pe niste dusmani. Multi dinte noi isi vor pierde, poate, si bruma de incredere pe care o mai au in scoala romaneasca”, se arata in scrisoarea semnata de liderul liberal.
„In dubla mea calitate, de parinte si de cadru didactic, inteleg pefect si greutatile, si revolta, si neincrederea. Dar, tot in dubla mea calitate, de parinte si de cadru didactic, stiu ca principala noastra datorie este, astazi, aceea de a apara viitorul copiilor nostri in fata atacurilor furibunde ale unui stat anexat de actuala guvernare si pus la dispozitia clientelei politice a acesteia. Un stat care, in loc de scoli noi sau renovate, le ofera copiilor nostri stadioane cu nocturna in sate cu drumuri de pamant, sau patinoare inutile, la preturi umflate de 10 ori. Un stat ai carui conducatori vremelnici ii mint in campania electorala pe profesori si pe invatatori ca le maresc salariile cu 50%, pentru a le reduce apoi, cu un sfert, sub pretextul crizei, doar pentru a nu diminua punga destinata „baietilor destepti” care constuiesc stadioane cu nocturna in sate cu drumuri de pamant si patinoare inutile, la preturi umflate de 10 ori. Un stat ai carui conducatori vremelnici promoveaza cu obstinatie dispretul fata de scoala”, scrie Crin Antonescu.

Astazi se afla la putere impostura agresiva, tupeul si hotia!
„Fiecare dintre noi, parinte sau profesor, trebuie sa-si faca datoria fata de copiii nostri. Ca parinti, trebuie sa-i invatam ca reusita, in viata, este conditionata de educatie si de munca. Sa le spunem ca, desi astazi se afla la putere si defileaza pe toate televizoarele, impostura agresiva, tupeul si hotia au picioare scurte. Ca, in Romania viitorului, locul de munca sau postul de conducere se vor obtine prin competenta, capacitate de munca, si nu prin calitatea de „copilul lui tata”, nici prin vorbe goale, ori prin spinari indoite, chiar daca, astazi, ii vedem pe practicantii acestora la Palatul Cotroceni sau la Palatul Victoria. Ca parinti, trebuie, de asemenea, sa le spunem copiilor nostri ca dascalii lor sunt, cei mai multi, oameni pregatiti, de la care au ce invata, si nu teroristi care atenteaza la bugetul de stat, ori trantori platiti degeaba”, considera liderul PNL.

ce are mai bun Romania ? Profesorii!
„Ca profesori, avem obligatia sa facem tot ceea ce este omeneste posibil pentru a respinge atacul statului clientelar, fara a pune in pericol actul educational de care trebuie sa beneficieze copiii nostri. Stiu ca va este greu sa traiti decent in aceste conditii, stiu ca va simtiti insultati si batjocuriti, dar mai stiu si ca reprezentati tot ceea ce are mai bun Romania in materie de valoare intelectuala si morala. In virtutea acestei realitati, imi permit sa faca apel la ratiunea si la bunul-simt care caracterizeaza corpul cadrelor didactice: incercati sa va exprimati revolta gandindu-va la nevoile copiilor nostri si la viitorul societatii romanesti”, mai scrie Crin Antonescu.

Statul – anexat de politicieni
„De asemenea, ca parinti si profesori, trebuie sa fim constienti de o realitate despre care, politicienii care au anexat statul, in frunte cu seful temporar al acestuia, racnesc in fiecare campanie electorala, dar de care, in fapt, nu le pasa: resursa cea mai importanta a unei societati este resursa intelectuala, produsa si formata in actul educational. Datoriile de zeci de miliarde de euro, pe care actualii guvernanti le-au pus in carca copiilor nostri, nu vor putea fi platite de natiunea de chelneri sau de tinichigii, visata de seful statului clientelar, ci de o natiune care produce, in primul rand, valoare intelectuala. Iar aceasta valoare este produsa inca de pe acum, de efortul nostru comun, al parintilor si al profesorilor. De aceea, va chem, in dubla mea calitate, de parinte si de profesor, ca, in acest an scolar, sa rezistam impreuna in fata atacului statului clientelar si sa aparam viitorul copiilor nostri si al societatii romanesti!”
incheie liderul liberal.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.