Scripcaru solicita spijinul partidului lui Voiculescu pe problema ocolitoarei municipiului

Scripcaru solicita spijinul partidului lui Voiculescu pe problema ocolitoarei municipiului

0 85

Primarulul Brasovului George Scripacru i-a solicitat spijinul lui Dan Voiculescu in probleme stringente ale orasului, profitand de prezenta presedintele Partidului Conservator (PC), in Poiana Brasov cu ocazia desfasurarii sedintelor Biroului Politic si cea a Biroului Permanent al partidului.


Voiculescu a lasat la o parte problemele legate de strategie in campanile electorale care vor urma si cele ale desmenarii candidatiilor pentru europarlamentare si, timp de o jumatate de ora, i-a ascultat pasurile primarului pedist al Brasovului.


Presedintele PC a exclus din start ca ar fi fost vorba despre o dicutie politica. „George Scripcaru a inteles sa trateze transpolitic problemele orasului Brasov. Profitand de faptul ca ma aflu aici, mi-a explicat care este situatia soselei de centura a municipiului. De asemenea, am discutat si despre dezvoltarea turismului si partiile de schi din Poiana Brasov. Cu toata puterea noastra politica il vom spijini”, a declarat Voiculescu.


Primaria Brasov a demarat deja procedurile pentru realizarea celui de-al doilea tronson al ocolitoarei municipiului. Guvernul, al randul lui a aprobat transferul unei suprafete de teren de 63.989,80 mp din domeniul public al statului si din administrarea Institutului de Cercetare a Cartofului in domeniul public al municipiului Brasov pentru ca pe acest lot sa fie construit un tronson al ocolitoarei. Proiectul tehnic este practic finalizat si se poate trece la partea de executie. Costurile lucrarilor sunt de 58 milioane lei si se estimeaza ca vor fi terminate anul viitor, in primavara. Totusi, chiar daca au fost demerate procedurile pentru desfasurarea licitatiei pentru desemnarea firmei care sa faca lucrarile, municipalitatea se confrunta cu problema finantarii.


Fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, a promis sprijin de zeci de milioane din fondurile ministerului pentru constructia ocolitoarei Brasovului, insa, sumele care nu au ajuns in visteria municipiului. Potrivit unor surse liberale, presedintele Consiliiului Judetean, liderul filialei PNL Brasov ar fi intervenit pentru blocarea proiectului de finantare, in compensatie pentru blocarea de catre municipalitate ale unor proiecte promovate de acesta (Spitalul Regional de Urgenta, transformarea in operator regional al Companiei Apa).


?


Alte intalniri


?


Voiculescu nu este singurul c?ruia primarul brasovului i-a solictatt sprijinul ?n problemele municipalit??ii. George Scripcaru a explicat ca in perioada urmatoare va avea intalniri cu reprezentantii tuturor filialelor partidelor parlamentare. Primarul a precizat ca, in afara lui Voiculescu, s-a intalnit si cu unul dintre liderii PLD, Gheorghe Flutur, care s-a aflat si el in week-end la Brasov.


„M-am intalnit ?i cu fostul ministru al Economiei, Codrut Seres (PC), cu care am discutat pe tema modernizarii CET Brasov. Dansul cunoaste foarte bine aceasta tematica si voiam sa stiu daca, in opinia sa, s-au produs schimbari in tratarea proiectului atunci cand s-a schimbat conducerea ministerului. Aceste date ne vor fi de ajutor atunci cand vom contura strategia de termoficare a Brasovului pe urmatorii ani”, a mai adaugat Scripcaru.


?


Marius Ola


????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.