Scripcaru, luat la ochi de DNA

Scripcaru, luat la ochi de DNA

0 337

In lipsa de ocupatie, in speta un semafor, un sens giratoriu, vreo parte de inelara, devenita Cocolitoare (pretul pufos a 4 kilometri de inelara a Brasovului ne aduce aminte de reclama la parfumul de rufe cu pricina – n.a.), primarul Brasovului, George Scripcaru nu are timp sa se plictiseasca. „El lider maximo” al urbei si al afacerilor infloritoare brasovene, da cu subsemnatul pe la Directia Nationala Anticoruptie, demonstrand ca are abilitati caligrafice. Si pentru a nu suferi de singuratate, mai multi adepti ai politicii scripcariene de a conduce Brasovul, printre care seful Directiei Tehnice, Attila Radnoti, secretarul municipiului, Nicolae Paraschiv, dar si trei dintre consilierii locali brasoveni – Paul Gontea (PD), Gheorghe Atomei (PSD) si Gabor Imre (UDMR), au fost si ei chemati la DNA pentru a da explicatii despre modul in care, in urma cu peste doua luni, s-a realizat un schimb de terenuri intre municipalitatea brasoveana si societatea Roman SA.


?


Masina de vot!


Ceea ce demonstreaza ca nu este tocmai inteligent sa se voteze pe banda rulanta toate proiectele propuse de Executiv. O tranzactie, socotita de unii ?dubioasa (?) a constat in ofertarea, in urma cu aproximativ doua luni, de catre Ioan Nicolae a unui teren de aproximativ 1,4 hectare de teren, pentru care a primit 1,7 hectare in intravilan, plus suma de aproximativ o suta douazeci de miliarde lei vechi. Este vorba despre „afacerea Levantica”, strada care trecea taman prin incinta asa zisei Uzine de autocamioane Roman SA, patronata majoritar de afaceristul brasovean. Intre timp, ca urmare a unei anonime primite pe adresa DNA Brasov, referitoare la maniera in care s-a realizat cedarea catre municipalitate a strazii ce face? legatura mai buna si mai scurta, intre Brasov si cartierul Noua, destoinicii alesi si functionari ai Primariei Brasov amintiti, au ajuns sa dea cu subsemnatul …la DNA.


?


Lupta in interiorul Aliantei DA?


Primarul Scripcaru a declarat unui cotidian local ca stie cine este in spatele plangerii, dar nu a dorit sa comenteze pe aceasta subiect: „…Anonima, neanonima, m-am dus sa raspund la anumite intrebari. Din punctul meu de vedere, este util ceea ce s-a aprobat de Consiliul Local privind acel schimb. Am incercat indreptarea unei greseli prin efectuarea schimbului de terenuri si am reglementat o situatie juridica, de asemenea gresita…”


Si consilierul PSD Gheorghe Atomei, care in timpul votului s-a abtinut, a fost chemat la DNA. El ne-a declarat ieri, telefonic, ca ,,nu prea stiu de ce am fost chemat la DNA pentru acest subiect. Cu atat mai mult, cu cat eu nu am votat pentru acest schimb. Poate ca ar trebuie chemati cei care au votat pentru acest lucru. Prima data, cand am avut retineri fata de acest proiect, am privit situatia din perspectiva economica, dar ulterior am inteles faptul ca, din punct de vedere tehnic, nu se putea utiliza strada Levantica, deoarece trece printre doua hale ale uzinei Roman”.


Gurile rele spun ca tocmai din acest motiv a fost convocat – de ce nu a votat?


?


Contestatii democrate


Totusi, cel mai vehement contestatar al DNA a fost PD Brasov prin unii din reprezentantii sai ce au reusit o mare performanta – sa monteze cate un chiosc pe fiecare strada! O veche ambitie –pasiune ce dateaza inca din comunism. Spre exemplu, consilierul Paul Gontea, de el este vorba, a sarit ca ars, mentionand: „Oamenii „de bine” ne reclama, insa ei se dau anonimi… Am ajuns ca in perioada comunista, sa ne fie frica?! Cum isi permit cei de la DNA sa ma deranjeze pentru asa ceva?”. Aceste afirmatii au fost facute publice, dar cu omisiunea ca, in ultimii doi ani, alesul local democrat in cauza, si-a dublat averea, intrand in topul 300 realizat de revista „Capital”.


Este de mentionat, spun unii, ?ca cei ce au votat? in plenul CL Brasov in favoarea acestui schimb, au dubii mari privind legalitatea!!!


?


Marius OLA


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.