Scorul de la ultimul scrutin mobilizează parlamentarii PSD

Scorul de la ultimul scrutin mobilizează parlamentarii PSD

0 99

Comisia juridică şi cea pentru administraţie publică vor întocmi un raport referitor la mai multe proiecte de lege depuse în Parlament privind votul prin corespondenţă și votul electronic, iar această reglementare va fi adoptată până la sfârşitul sesiunii de către plenul Camerei Deputaţilor, adică până la alegerile prezidențiale, a declarat, luni, secretarul Camerei, Olguţa Vasilescu.

„Am avut o solicitare din partea grupului PNL privind întocmirea raportului şi includerea pe ordinea de zi a Camerei a propunerii legislative privind modificarea legii 288/2015 privind votul prin corespondenţă, votul electronic. Am constatat că sunt mai multe grupuri care doresc să iniţieze o propunere legislativă în acest sens, motiv pentru care toate aceste iniţiative vor merge la comisiile juridică şi de administraţie şi acolo va fi decisă forma finală a raportului care va fi supusă dezbaterii plenului”, a precizat Olguţa Vasilescu, după şedinţa Biroului permanent, potrivit Agerpres.
Ea a susţinut că, în prezent, sunt depuse patru proiecte pe această temă şi este posibil ca şi PSD să vină cu un astfel de proiect.
„Raportul urmează să fie transmis şi aprobat de plenul Camerei Deputaţilor până la sfârşitul sesiunii parlamentare.(…) Ne dorim ca acesta să fie aplicat şi la alegerile prezidenţiale”, a mai spus Vasilescu.
AdvertisementVotul electronic și cel prin corespondență au revenit în atenția publică în urma alegerilor din 26 mai, când zeci de mii de români din străinătate au așteptat ore în șir la cozi interminabile în fața secțiilor de votare din diaspora, iar mulți dintre ei nu au reușit să voteze.

Noul șef al Camerei Deputaților anunță că PSD va face un proiect de modificare a Constituției, ca să fie aplicat rezultatul referendumului pe justiție

Noul preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a susținut luni, la începutul şedinţei Biroului Permanent, că PSD urmează să elaboreze un proiect de revizuire a Constituţiei pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului pe justiție convocat de președintele Iohannis în 26 mai, scrie Agerpres.
În şedinţa Biroului Permanent, deputatul USR Silviu Dehelean a ridicat problema urgentării întocmirii unui raport la Comisia juridică privind iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”. „Săptămâna trecută am decis să trimitem o scrisoare către Comisia juridică pentru adoptarea unui raport pe proiectul referitor la iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei şi am vrut să mă asigur că se va face acest lucru”, a spus Dehelean.
„Cred că astăzi vom avea un proiect de revizuire a Constituţiei pe tema referendumului”, a afirmat Ciolacu.
El a precizat, după şedinţa Biroului Permanent, că „a fost un referendum şi oamenii au hotărât ceva”. „Noi o să venim cu un proiect de lege de revizuire a Constituţiei, un proiect al PSD”, a adăugat preşedintele Camerei Deputaţilor.
Marcel Ciolacu a prezidat luni, pentru prima dată, şedinţa Biroului Permanent, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Vă reamintim la referendum, cetăţenii au fost chemaţi să se pronunţe prin „Da” sau „Nu” cu privire la următoarele întrebări:
1. ”Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2. ”Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.