Scolile auto la control

Scolile auto la control

0 60

Companiile de scolarizare auto au fost subiectul unei ample verificari in ultima vreme.
Consiliul Concurentei a declansat din oficiu o investigatie pe piata serviciilor de scolarizare auto pentru obtinerea permisului de conducere, se arata intr-un comunicat al autoritatii de concurenta, remis Rompres.
Potrivit CC, obiectul acestei investigatii il constituie posibila incalcare a articolului 5 din Legea Concurentei de catre agentii economici care presteaza astfel de servicii.
Principalele interdictii prevazute de articolul 5 se refera la fixarea preturilor, limitarea sau controlul productiei sau distributiei si impartirea pietelor de desfacere sau a surselor de aprovizionare.
Inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat inspectii inopinate la o serie de societati active pe piata serviciilor de scolarizare auto, inclusiv la Federatia Patronala a Scolilor de Soferi din Romania iar documentele ridicate in cadrul inspectiei sunt analizate in prezent de specialistii autoritatii de concurenta.
”In cadrul inspectiei inopinate a fost reiterata pozitia Consiliului Concurentei cu privire la politica de clementa pe care aceasta institutie a adoptat-o inca din anul 2004. Prin acest instrument, autoritatea romana de concurenta poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru societatile care incalca prevederile legislatiei in domeniu si care prin furnizarea de informatii sau documente relevante contribuie la depistarea si sanctionarea acestora”, se precizeaza intr-un comunicat al autoritatii.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.