Schimbari de garda la ArcelorMittal Galati

Schimbari de garda la ArcelorMittal Galati

0 59

Rau cu patron roman dar parca mai rau cu unul strain. Sau cel putin asta cred in ultimul timp muncitorii romani de la combinatul siderurgic galatean ArcelorMittal Galati. Biroul de conducere al intreprinderii a anuntat ca in acest an, administratia doreste sa renunte la serviciile a aproximativ o mie de muncitori, dar, in acelasi timp, vor fi angajati 200 de ingineri si tehnicieni. Un simplu calcul arata ca 800 sute de romanbi vor ramane pe drimuri la sfarsitul acestui schimb de trupe in cadrul combinatului.
„Procesul de restructurare a fortei de munca va continua, dar ne vom asigura ca nimeni din cei care doresc sa lucreze cu noi nu va fi concediat. Si anul acesta este deschisa schema de plecari voluntare. In afara de cei carora li se va permite plecarea, vom angaja un numar de oameni, in special ingineri si tehnicieni. Speram ca pana la sfarsitul anului, media sa fie putin peste 13.000. Anul acesta, vor fi angajati in jur de 200 de oameni”, a declarat Augustine Kochuparampil, general manager al ArcelorMittal Galati.
Acesta ar putea fi doar inceputul dintr-un lung sir de diponibilizari, Augustine Kochuparampil anuntand ca in urmatorii ani mai mult de 2000 de muncitorii urmand sa fie disponibilizati de catra uzina pe care o conduce: „Vom incerca mai intai sa crestem productia si, in acelasi timp, va fi o reducere a numarului de personal. Ambitia noastra este sa ajungem la o produc?ie de 8 milioane de tone de otel pe an. Probabil ca pentru 8 milioane de tone, ideal este sa avem 10.000-11.000 de oameni.”

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.