Scenarii în Europa pentru raționalizarea combustibilului iarna

Scenarii în Europa pentru raționalizarea combustibilului iarna

0 56
(FILES) A picture taken on May 2, 2006 of an Albanian service station employee holding a fuel pump at a petrol station in Tirana.Oil prices struck a record high of 109.20 dollars per barrel on March 11, 2008 after the dollar hit a fresh all-time low against the euro, traders said. The euro reached a record high of 1.5495 in European trading, while a weaker US currency increases demand for dollar-denominated oil as it becomes cheaper for buyers using stronger currencies. AFP PHOTO FILES / GENT SHKULLAKU

Scurgeri de informații !? sau ce ne mai așteaptă ?! Broasca fierbe !
Voite sau nu, nu mai contează. Este oricum o practică curentă aceea de a pregăti mental populația cu unele decizii deloc convenabile ce urmează a fi luate, prin divulgarea lor în prealabil în presa mituită care le repetă sub forma unor bănuieli, apoi scurgeri de informații, asta înainte ca toate aceastea să devină știri oficiale și practici ale puterii de la butoane. Populația este astfel pregătită să încaseze șocul unor pierderi de libertăți demult decise sau scumpiri artificial organizate. Pe principiul „boilling frog” (broasca ce fierbe).

Un exercițiu de planificare la nivel înalt a propus trei scenarii de criză a combustibililor.

Dacă se introduce raționalizarea combustibilului, numai unele dintre stațiile de distribuție , desemnate stabilite de autorități, vor fi alimentate cu combustibil.
Oamenilor de rând li se va ordona/li se va cere la început să lucreze de acasă în cazul unei crize majore de combustibil declanșate de război în Ucraina, ca parte a planurilor secrete de urgență ale guvernului. The Irish Independent a aflat se pare ( sau a fost ales să divulge primul) detalii confidențiale ale unui exercițiu de planificare pentru situații de urgență desfășurat în urmă cu 10 zile între toate agențiile majore de stat și guvern din UE.
Scurgerile de dosare guvernamentale dezvăluie planificarea pentru penuria de combustibil de iarnă. Exercițiul de planificare la nivel înalt a propus trei scenarii de deficit de combustibil, iar consecințele posibile au fost prezentate și discutate.
Delegaților li sa oferit
* un scenariu de deficit de 20% a aprovizionării cu motorină în septembrie și o scădere a aprovizionării
* cu 35% în decembrie.
Al treilea scenariu, cel mai extrem propus pentru februarie 2023, este atunci când furnizarea de gaze și petrol nu poate satisface cererea de energie electrică.

The Irish Independent dezvăluie că, în cazul unei crize de combustibil, măsurile de urgență discutate la reuniunea la nivel înalt includ: Toți lucrătorii neesențiali vor primi ordin să lucreze de acasă ! Se va pune o limită pentru toate călătoriile neesențiale cu mașina ! Limită strictă a cantității de combustibil pe care șoferii o pot cumpăra în orice moment ! Implementarea unei reduceri imediate și stricte a limitelor de viteză pe autostrăzi.

Planul include, de asemenea, introducerea unei scheme de urgență în temeiul căreia șoferilor cu un număr impar la sfârșitul înmatriculării li se va permite să conducă sau să alimenteze doar în zile alternative. Cei cu numere impare se puteau umple luni, miercuri și vineri, iar cei cu număr par marți, joi și sâmbătă. Întâlnirea confidențială, convocată de Departamentul pentru Mediu, Climă și Comunicații (DECC) pe 26 mai la Centrul Național de Coordonare a Situațiilor de Urgență, a fost numită „Exercițiul de urgență petrolieră”. 
Întâlnirea a reunit membri ai DECC, Agenției Naționale pentru Rezerve de Petrol (NORA), Combustibili pentru Irlanda (FFI), Departamentul Transporturilor și Grupul Național de Coordonare a Urgențelor (NECG).
Fiecare grup a trebuit să treacă prin cele trei scenarii posibile. O sursă guvernamentală a descris exercițiul de planificare și opțiunile disponibile pentru a atenua problemele de aprovizionare și pentru a proteja funcția societală drept „foarte, foarte austere”.
„Ne-au dat un scenariu în care s-a înregistrat o reducere cu 20% a motorinei care intră în țară. Și apoi unul în care a fost o reducere de 30-35%, iar apoi altul în care practic nu avem suficient petrol sau gaze, și se pune întrebarea dacă petrolul poate fi deturnat în producția de energie electrică sau agricultură pentru a produce alimente.
Toate acestea sunt puțin probabile, dar să le discutăm deschis când știm că situația din Ucraina ne-a deschis ochii”. Surse guvernamentale de rang înalt au declarat pentru Irish Independent că probabilitatea unei crize de combustibil de amploarea discutată la întâlnire este „foarte scăzută”.

Primul scenariu, care a fost depus timp de patru luni – 1 septembrie 2022 – a discutat despre măsura care ar fi introdusă dacă ar exista un deficit de motorină de 18-20%. Planul prevede că, dacă apare un deficit de aprovizionare de această amploare, va duce la „epuizări de stocuri de motorină”, unde multe stații de benzină se vor epuiza, iar aprovizionarea serviciilor critice și de urgență va fi amenințată.
În acest moment, NORA ar trebui să elibereze cantități limitate din stocul său de rezervă de 90 de zile pentru a satisface cererea esențială. În al doilea scenariu, stocurile de combustibil au scăzut la niveluri periculos de scăzute – 35% timp de opt săptămâni până la 19 decembrie 2022. În acest moment critic, planul spune că NECG va discuta despre activarea Schemei de alocare de urgență a petrolului „pentru a controla furnizarea și distribuția motorinei”.

Planul de urgență, dacă va fi implementat, ar acorda prioritate serviciilor esențiale și lucrătorilor esențiali, alți șoferi fiind îndemnați să-și limiteze conducerea. Dacă Irlanda ar introduce raționalizarea combustibililor, consumatorii ar fi împărțiți în patru categorii. Primul nivel include lucrători esențiali, cum ar fi fermierii și producătorii de alimente. Cei clasificați la nivelul patru sunt șoferii care fac călătorii neesențiale.
Doar stațiile de combustibil critice, desemnate – dintre care există aproximativ 100 în toată țara – vor fi alimentate cu combustibil. Stațiile desemnate vor furniza combustibil doar serviciilor de urgență și esențiale și lucrătorilor. Kevin McPartlan, CEO al Fuels for Ireland, a descris exercițiul de planificare drept „prudent”.

„Deși rămâne foarte puțin probabil că vom experimenta o reducere a aprovizionării cu combustibil, este prudent ca noi și guvernul să ne angajăm în planificarea de urgență. „Așa cum stau lucrurile, în ciuda invaziei Ucrainei și a anunțului de sancțiuni care interzic importul de combustibil rusesc în UE, nivelurile noastre de inventar sunt foarte sănătoase și nu vedem nicio sursă de îngrijorare în conducta noastră de aprovizionare. „Rămânem mai mult decât încrezători că, cu excepția oricăror șocuri masive de cerere sau ofertă, nu vom avea nicio problemă în a satisface în continuare nevoile de combustibili lichizi ale Irlandei. »

Incorectopolitic.com Via HoratiuMP:

https://www.independent.ie/irish-news/politics/return-of-work-from-home-plan-to-save-fuel-in-event-of-crisis-caused-by-ukraine-war-41724210.html

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.