Scandalul continua la Fedaratia de Tenis

Scandalul continua la Fedaratia de Tenis

0 94

Amanarea Adunarii Generale a Federatiei romane de tenis, motivata prin lipsa cvorumului (106 delegati care au luat loc in sala, fata de 111 cat ar fi fost statutar), a declansat un veritabil scandal in Poiana Brasov, decizia fiind contestata vehement de Florin Segarceanu si Ruxandra Dragomir, contracandidatii lui Dumitru Haradau, cel care conduce interimar federatia dupa demisia lui Ilie Nastase.
In fapt, in cele 3 hoteluri la care se facusera rezervari pentru delegatii din toata tara, Imparatul Aurelius, Caraiman si Olimpic, s-au cazat de miercuri seara peste 130 de delegati, conform verificarilor facute de Ruxandra Dragomir, fosta campioana declarand joi ca aproximativ 25 dintre acestia nu au mai fost lasati sa intre in sala de sedinte de la Hotelul Imparatul Aurelius, fiind blocati in holul de la receptie.
De asemenea, usile salii au fost inchise, oameni de ordine nelasand nici patrunderea, nici iesirea din sala. In aceste conditii, dupa peste 2 ore de la termenul la care trebuia sa inceapa adunarea, Dumitru Haradau a anuntat presa (care nu a avut dreptul sa asiste la lucrari, fapt unic in istoria FRT) ca Adunarea Generala se amana cu 30 de zile, conform statutului.
Cu o zi in urma, acelasi Dumitru Haradau anuntase ca adunarea se va amana oricum, pentru ca a fost depusa, din partea unui club, o propunere-surpriza, anume cea a lui Ilie Nastase. Gruparea respectiva nu era Asociatia Livone-Ilie Nastase, care ar fi putut, intr-un fel, sa inainteze asemenea propuneri, a negat o astfel de propunere, iar telefonic Ilie Nastase, aflat la Paris, a dezmintit aceasta candidatura.
Intre timp, tot miercuri, Florin Segarceanu a anuntat telefonic, personal, toate cluburile ca adunarea va avea loc, numai ca a doua zi alte manevre au dus la deznodamantul dorit de actuala conducere interimara – amanarea cu 30 de zile a forului suprem al tenisului romanesc.
In aceeasi ordine de idei, Florin Segarceanu a detaliat, pentru Agerpres, cativa membri care, desi au fost in Poiana Brasov, nu au participat la adunare, majoritatea fiind in finantarea Agentiei Nationale pentru Sport: Directia judeteana de sport Galati, Scoala sportiva Constanta, 5 cluburi din Alba Iulia, reprezentanti din Arad, Deva, Clubul sportul studentesc etc.
La aceasta Adunare generala s-a ajuns dupa ce fostul presedinte al FR Tenis, Ilie Nastase, si-a dat demisia, in urma unui scandal legat de folosirea fondurilor publice pentru organizarea meciului de Cupa Davis Romania-Franta, de la Sibiu. Acesta a fost primul motiv, pentru ca s-a stabilit ca fondurile solicitate si acordate de guvern au fost exagerate si nu s-a putut justifica o mare parte din suma.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.