Scandal in Parlament

Scandal in Parlament

0 80

Parlamentarii Opozitiei au parasit, ieri, sala de plen, nemultumiti ca PD-L incearca modificarea legii statutului functionarilor publici. Proiectul a trecut pe articole in absenta pesedistilor si penelistilor, urmand sa fie supus votului final.
Si astfel nici nu a inceput bine saptamana ca in Camera Deputatilor s-a lasat cu scandal. Asta dupa ce parlamentarii PSD si PNL au inceput sa protesteze la adresa Puterii pe tema numirilor pe criterii politice pe care democrat-liberalii le-ar aplica in masa in institutiile deconcentrate. Deputatii Opozitiei au parasit plenul, blocand minute in sir desfasurarea sedintei. In acest timp, parlamentarii PD-L se agitau in jurul presedintei Camerei, Roberta Anastase.
„Pentru ca va bateti joc de Parlament si nu stiti sa conduceti lucrarile Camerei Deputatilor, noi nu participam la aceasta smecherie”, s-a adresat viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, Robertei Anastase, care a supus la vot propunerea PD-L.
La randul sau, viceliderul PSD, Aura Vasile, a acuzat PD-L ca incearca sa impuna o dictatura in Parlament si a anuntat ca grupul PSD paraseste lucrarile.

Anterior, vicepresedintele Camerei, Ludovic Orban, acuzase „tentativa PDL de a impune cu forta” adoptarea legii de modificare a Statutului functionarilor publici si a cerut acceptarea solicitarii Comisiei de munca de a elabora un raport asupra proiectului, in comun cu Comisia de administratie.
„Am ramas surprins de sedinta Biroului Permanent, in care nu s-a luat nicio decizie (in privinta proiectului de modificare a Statutului functionarilor publici, n.a.). E o tentativa PD-L de a impune cu forta adoptarea legii de modificare a Statutului functionarilor publici. Am constatat o intrunire neregulamentara a Comisiei de administratie ( care a dat raport favorabil proiectului, n.a.), fara participarea PNL si PSD „, a spus Ludovic Orban la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Liberalul a adaugat ca a constatat refuzul presedintelui Camerei Deputatilor de a supune la vot solicitarea presedintelui Comisiei de munca de a participa, alaturi de Comisia de administratie la elaborarea raportului privind acest proiect.
„De asemenea, am constatat o fortare de mana ca plenul Camerei sa introduca pe ordinea de zi abuziv dezbaterea si adoptarea acestui proiect de lege in baza unui raport al Comisiei de administratie care nu intruneste conditiile regulamentare”, a mai spus Orban.

Se pare ca partidul-stat vrea sa calareasca pe cai tot mai inalti, cu care sa intoarca tara la vremurile comuniste totalitare, infigand cutitul tiraniei in tara, in loc sa caute metode de scoaterea ei din criza. Ce-ar fi sa cada pe partea cealalta a calului si sa-si franga gatul?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.