Scandal cu iz de rasism in fotbalul francez

Scandal cu iz de rasism in fotbalul francez

0 102

Francois Blaquart, director tehnic national in cadrul federatiei franceze, a fost suspendat din functie cu efect imediat, au anuntat, sambata, Ministerul Sporturilor si forul fotbalistic, in timp ce selectionerul Laurent Blanc a „admis” ca unele afirmatii ale sale ar fi putut fi interpretate.
„Chantal Jouanno, ministrul Sporturilor, si Fernand Duchaussoy, presedintele Federatiei Franceze de Fotbal (FFF), au decis de comun acord suspendarea din functie cu efect imediat a directorului tehnic national Francois Blaquart, in asteptarea concluziilor anchetei initiate de FFF (condusa de Patrick Braouezec, presedintele Fundatiei de Fotbal) si de IGJS (Inspectoratul general pe probleme de tineret si sport), care vor fi prezentate peste opt zile”, au mentionat cele doua institutii intr-un comunicat comun, citat de agentia France Presse.
Potrivit unor surse din cadrul FFF citate de site-ul de investigatii, academiile de fotbal ar fi primit indicatii sa nu selectioneze mai mult de 30 la suta jucatori de culoare si de origine araba peste varsta de 12-13 ani.
Mediapart, care a devenit cunoscut in urma dezvaluirilor din scandalul politico-financiar Woerth-Bettencourt, a scris ca jurnalistii sai au primit informatii de la persoane din cadrul FFF, „scandalizate de acest proces”.
Potrivit acestora, planul ar fi fost propus la sedinta din 8 noiembrie 2010 a Programului National de Dezvoltare (DTN) din cadrul federatiei, iar selectionerul Laurent Blanc s-ar fi declarat in favoarea aplicarii unei astfel de cote. Blanc ar fi dat ca exemplu selectionata Spaniei, campioana mondiala „en-titre”, pe care o considera o echipa „fara probleme, ce nu are niciun negru in componenta”.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.