Scandal cu defrisari la Codlea

Scandal cu defrisari la Codlea

0 104
O comunitate de romi din Codlea protesteaza impotriva defrisarilor de la marginea orasului. O padure a fost rasa complet iar apele pluviale pot oricand sa ia pe sus casele din zona. Romii se plang ca primarul ii ignora si ca i-a amenintat chiar ca le taie ajutoarele sociale daca vor mai protesta. Primarul liberal neaga acuzele si spune ca scandalul este intretinut de un fost consilier local, care vrea sa candideze la un post de europarlamentar.
O padure de la marginea municipiului Codlea a disparut in numai cateva zile. De fapt, in doar trei nopti, pentru ca firma care a taiat arborii scotea lemnul taiat doar dupa lasarea intunericului. Fostul consilier local codlean Erwin Albu spune ca padurea se afla intr-o zona in litigiu iar municipalitatea in cazul in care va castiga, va primi inapoi in locul unei paduri un teren viran.
Erwin Albu, ajutat de mai multi locuitori din cartierul invecinat padurii si de voluntari Green Peace, a monitorizat taierile de lemne in ultimele zile.
Cei mai nemultumiti sunt insa locuitorii din zona, care se tem pentru casele lor dupa ce padurea care ii proteja de intemperii a disparut.
Romii il acuza pe primarul liberal Catalin Munteanu ca i-a amenintat cu taierea alocatiilor.
Edilul Catalin Munteanu spune insa ca terenul se afla in proprietatea statului si ca nu are nici cea mai mica legatura cu ce se intampla in padure. Liberalul il acuza pe Erwin Albu ca instiga populatia din zona, doar pentru a castiga imagine in campanie pe care o face ca sa ajunga europarlamentar.
Indiferent cine exploateaza padurea, locuitorii din zona au de suferit de pe urma felului in care se fac taierile si transportul lemnului taiat.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.