Scabia se intinde in jud. Covasna

Scabia se intinde in jud. Covasna

0 85

Cel putin asa dau de inteles cei din primaria capitalei de judet, Sf.Gheorghe, unde au arborat steagul semnaland pericol: este panza albastra-deschis pe care se pot zari soarele si luna galbene.
Acest steag a fost arborat pe fatada primariei, deasupra drapelului de stat al Romaniei, pe a carei teritoriu se afla judetul, probabil pentru ca tot romanul sa-si dea seama de unde vine pericolul.
Am cautat prin numeroase dictionare si lexicoane, printr-o serie de cartulii de coduri, terestre, marine si aero, am intrebat medici de prin spitale si oameni de rand, ba i-am trimis un E-mail si lui Prunariu, ca omul a fost in spatiu, dar nimeni nu a stiut sa-mi spuna ce trebuie sa semnalizeze acea panza.
Pana la urma m-a lamurit un boschetar, cand ma intorceam abatut spre casa. M-a abordat simplu, cerandu-mi o tigara, si vazandu-ma cazut pe ganduri, m-a intrebat care-i baiul.I-am spus pasul, ca acasa tot nu aveam cu cine discuta, iar omul, in schimbul a doua rachiuri – ratie de iarna – mi-a spus ca este vorba de steagul secuiesc, din cauza caruia a fost nevoit sa vina la Brasov, la aer ceva mai curat.
Boschetarul mi-a mai spus ca s-a adaptat perfect la stilul de viata si port al adoratorilor acestui steag, numai limba nu a reusit sa le-o invete, si asa l-au prins, cand s-a dus in sala de sedinte a Consiliului Local, si a vazut si acolo arborata carpa.
Boshetarul s-a aratat mirat ca nu a fost acceptat in randul secuilor conducand judetul doar pentru faptul ca stramosii sai nu au venit pe cai, ci s-au aflat in zona de cand se stiu, mirarea cuprinzandu-l definitiv cand l-a auzit pe prefectul Gyorgy Ervin declarand ca steagul secuiesc nu reprezinta simbolul altui stat ci doar al comunitatii locale, recunoscand totodata ca nu stie daca este legala arborarea sau contravine legilor si Constitutiei.
In final, boschetarul se intreaba: daca el, ca vagabond, este inhatat deseori de Politie si despaducheat, de ce alti vagabonzi ca el, numai pentru ca si-au tras steag albastru cu luna si soare sunt lasati in pace?
Asta ar trebui sa se intrebe si autoritatile romanesti puse sa vegheze la respectarea simbolurilor tarii, pedepsind pe cei care le sfideaza.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.