Saturn – planeta care ne guverneaza in ianuarie

Saturn – planeta care ne guverneaza in ianuarie

0 101

Saturn este a sasea planeta de la Soare si a doua ca marime, dupa Jupiter. Masa acestei planete este de 95 de ori mai mare decat cea a Pamantului.
A doua planeta ca marime din sistemul nostru solar are nu mai putin de 61 de sateliti cunoscuti, fara a pune la socoteala si particulele aflate in celebrele sale inele.
Planeta este insa celebra in primul rand pentru sistemul sau de inele, care sunt alcatuite din particule de gheata si mici cantitati de deseuri de praf si roca. Marimea particulelor care formeaza aceste inele este variabila, majoritatea fiind simple graunte de nisip, iar cele mai mari avand marimea unui buldozer.
La romani, Saturn patrona, de asemenea, muncile agricole si recoltele. In epoca medievala, el era cunoscut ca fiind zeul roman al agriculturii, dar si al justitiei. In mana stanga avea o secera (atat unealta agricola, cat si arma cu care il invinsese peUranus), iar in mana dreapta avea spice de grau. Sarbatorile sale, numite Saturnalii, se tineau in fiecare an pe data de 25 decembrie, data care a fost apoi asimilata, in timpul erei crestine, cu cea a nasterii lui Iisus.
In astrologie, Saturn reprezinta timpul si, pornind de la acest simbol, este pus in legatura cu rabdarea, dar si cu batranetea. Persoanele dominate de aceasta planeta au o ascensiune lenta, gradata, atingand implinirea abia la varsta senectutii. Valorile puse in legatura cu planeta Saturn sunt rezistenta, siguranta, responsabilitatea, capacitatea de organizare.
Astronomii antici l-au supranumit Marele Malefic, considerandu-se ca are o influenta nefasta. De fapt, el doar aduce in prim-plan problemele cu care ne confruntam, astfel incat sa devenim constienti de ele si sa le putem rezolva.
Planetei ii corespunde culoarea neagra si este asociata cu elementul plumb. Din punct de vedere anatomic, Saturn este asociat cu scheletul.
Saturn are domiciliul in Capricorn si se afla in exaltare in Varsator si Balanta, iar in trigonocratie in Taur, Fecioara si Gemeni. Asadar, are o relatie privilegiata cusemnele de pamant si de aer. In schimb, se afla in cadere in Leu si Berbec si in exil in Rac.

Sursa: Club Mistic

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.