Sarman pamant transilvan

Sarman pamant transilvan

0 75


Am afirmat intotdeauna ca UDMR-ul si celelalte societati sau asociatii culturale maghiare, impopotonate cu pene de paun politic si iredentist, face pasi mici, dar siguri si spera astfel sa treaca prin zid.


Si iata ca se pregatesc pentru inca un asemenea mic pas care sa duca la autonomia asa-zisului tinut secuiesc.


Astfel, presedintele CJ Covasna, Ianos Demeter, se va intalni cu omologul sau si alti coetnici din Harghita pentru a se sfatui cum si unde ar fi mai bine de plantat insemnele secuiesti pentru a delimita tinutul.


Aceste insemne sunt cunoscuta poarta de genul celei ce fusese proptita anul trecut in pamantul romanesc de langa Chichis, dar indepartata la scurt timp de autoritati.


Din cele spuse de Ianos Demeter citez: “Poarta secuiasca sculptata este un obiect foarte valoros si vrem sa folosim acest simbol comun al tinutului secuiesc. Poarta este un fel de simbol ca am inima deschisa.”


Acuma depinde si in ce parte sunt deschise inima si poarta, zic eu.In ce priveste poarta se mai poate pune si problema: cui ii este deschisa si cine se trezeste dat pe ea afara.


Iar minciuna gogonata din declaratia lui Ianos Demeter este pretentia ca aceste porti de delimitare a unui tinut de restul Romaniei trebuie sa slujeasca doar in scopul de a atrage turistii, si nicidecum pentru inceputul insemnarii unei eventuale viitoare granite.


Oare ce naiba pazesc autoritatile de la Bucuresti?


?


Dan Bota


?


????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.