Sarbii – un popor demn

Sarbii – un popor demn

0 115


Nu pot sa nu-i admir pe sarbi, chiar daca sunt de origine slava. Exista in ei o demnitate pe care, cel putin la prima vedere, nu mi-o pot explica. Nu intru in amanuntele unor studii genetice, dar amintesc doar faptul ca a fost singurul popor european nesupus de Hitler.


Iar in acest inceput de secol douazeci si unu dau dovada ca nu-si pleaca nicidecum capul, cu riscul de a fi taiat de sabie.


Parlamentul sarb – ce diferenta intre acela si gomosii cheflii pe care necesitatile burtii ii apleaca in fata orcui da ceva pe apa Dambovitei ! – respinge integrarea??? (politico-economica) a Serbiei in cazul ca Blocul European va recunoaste independenta, proclamata unilateral, a provinciei Kosovo.


In cazul Serbiei si in aceasta privinta, si Presedintele, si Prim-ministrul – Boris Tadici, respectiv Vojislav Kostunica – reafirma suveranitatea teritoriala a tarii, neacceptand ingerinte in bucataria proprie.


In acest sens vor fi reevaluate relatiile diplomatice cu tarile care ar recunoaste declararea independentei provinciei. Iar premierul Kostunica, in numele poporului sarb, respinge pentru totdeanuna orice forma de independenta a provinciei.


?


Eu unul ma alatur demnitatii poporului sarb, dorindu-mi si in Romania ceva asemanator si fara gust fanariot. Sunt sigur ca destui ma vor condamna de balcanism si tare ale trecutului. Dar nu-mi pasa cand logica adevarului graieste.


Iar aceasta ciudata cruciada organizata de crestini imbratisati cu musulmanii impotriva a ceea ce a mai ramas din fosta Iugoslavie ma pune pe ganduri. Caci daca sarbii renunta la principii si Occidentul ii termina, ne vine randul noua, romanilor, sa ni se cioparteasca tara, asa cum s-a visat, doar ca din alt unghi, de catre Hrusciov la vremea anilor saizeci si ceva.


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.