Sarbatoare in Cetatea Prejmerului

Sarbatoare in Cetatea Prejmerului

0 76

Primaria Prejmer, Consiliul Local Prejmer, in colaborare cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov, Asociatia Euro-Rural Prejmer si Parohia Ortodoxa, organizeaza in zilele de 29 si 30 iunie 2007, a treia editie a „Zilelor Prejmerului”.


In cadrul evenimentului vor avea loc o serie de manifestari culturale, sportive si religioase. Sarbatoarea va debuta vineri, cu o competiei de fotbal, iar ziua de sambata este dedicata amatorilor de pescuit. Nici cei mici nu au fost uitati. Pentru ei se vor organiza jocuri si concursuri pe diverse teme.


Serile vor fi dedicate spectacolelor de muzica si dans popular. Printre invitati se numara Fanfara taraneasca din Vulcan, Ansamblul de dansuri germane „Korona” din Brasov, Ansamblul folcloric „Cerbul Carpatin” Brasov, Ansamblul folcloric Prejmer, Dinu Iancu Salajean, Matilda Pascal-Cojocarita si Stefan Cicu. O surpriza pregatita de organizatori este spectacolul de dansuri si teatru medieval Cavalerii Cetatilor Barsei.


?


Obiective turistice in zona


Cu ocazia „Zilelor Prejmerului”, turistii au ocazia sa viziteze unul din cele mai importante obiective turistice din zona: Cetatea Prejmer, cea mai mare biserica fortificata din sud-estul Europei. Zidurile cetatii dateaza din perioada primei invazii turcesti, 1425-1505 si au 12 m inaltime. In mijlocul cetatii se afla o biserica datand din sec XIV-XV, in jurul careia s-a ridicat treptat cetatea.


In prezent, cetatea detine un mic muzeu etnografic sasesc cu obiecte de cult, porturi, ceramica, mobilier pictat.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.