Saraca tara bogata!

Saraca tara bogata!

0 50

Romania s-a clasat pe primul loc in Uniunea Europeana la cheltuielile pentru alimente, bautura si tutun in 2005, fiind urmata, la distanta, de Lituania, Bulgaria, Letonia si Slovacia, potrivit unui studiu Eurostat, citat de NewsIn.
Datele pe 2005 prezentate de Biroul european de statistica, arata ca romanii cheltuie sume importante din venituri pentru alimente, bautura si tutun (50%), respectiv locuinte (19,4%), in timp ce pentru educatie, restaurante&hoteluri si sanatate aloca foarte putini bani, 0,8%, 1,1%, respectiv 3,8%. Lituanienii, bulgarii, letonii si slovacii ii urmeaza pe romani in privinta cheltuielilor facute pentru alimente, in timp ce costurile cu locuintele (inclusiv utilitati si mobilier) sunt semnificativ ridicate in Bulgaria, de 37,7%, Luxemburg, de 37,2%, Danemarca si Polonia, de 36%. Malta a fost statul european care a alocat cel mai putin cheltuielilor cu locuitul.

Saracia estului nu mai surprinde pe nimeni. O surpriza ramane insa modalitatea in care este condusa o „tara bogata” ca Romania, cu cel mai productiv pamant din Europa si ai carui cetateni debusolati ajung sa cheltuie cel mai mult pentru …mancare, bautura si tutun.
O treime din populatia tarii este pe dinafara la propriu, iar din cei ramasi in interior sunt prea multi cei care au ramas (la figurat) pe dinafara. Sunt de vina ei pentru ca nu pot demonstra mai mult, sau taxele si impozitele pe saracie sunt imense?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.