Saptamana politica 42 pe net

Saptamana politica 42 pe net

0 180


Craciunul e inca destul de departe si totusi romanii poftesc la caltabosi. Le saliveaza gura privind la televizor, nu la o emisiune culinara cu produse traditionale ci la ex-ministrul Remes, filmat cum primea spaga in euro si in natura. Este cel mai jenant caz de coruptie de care am auzit, oficial sau neoficial. Un ministru si-a manjit reputatia (daca avea vreuna) pentru un carnat si niste tuica si a fost atat de fraier incat sa fie si filat si inregistrat. S-au dat spagi uriase in tara asta, dar atat de bleg ca ex-ministrul agriculturii n-a fost nimeni. Faptele.


?


Licitatii a la roumaine – un scurtmetraj de succes


Uite cum volens nolens am aflat ca Remes si-a gresit vocatia. Este mult mai expresiv in calitate de actor, decat de ministru. Daca la agricultura Remes ne-a adus in pragul salvgardarii, la arta cinematografica ne-a adus in prag de …”palme”, de data aceasta nu d`or, ci de-acelea care dor si ne vine sa ne tragem vreo cateva. Daca stiam cat e de simplu sa iei un contract de cateva milioane de euro! O palinca, niste caltabosi si un plic cu 15.000 de euro dintr-un credit pentru nevoi personale nenominalizate! Si chiar daca banca te-ar obliga sa spui de vrei banii, ai putea declara ca e vorba de o investitie.


?


?


Clauza


Cum stateam noi cu ochii beliti la caltabosul lui Remes, am fost perturbati in mioritica satisfactie de a vedea data in gat o caprioara timida a faunei corupte din politica romaneasca, de o amenintare: nu cu bomba ci cu clauza de salvgardare.


Agentia de plati si interventie in agricultura si-a inteles menirea: a facut plati. Cu atata zel, incat a platit subventii pentru culturi de …vile. Situatia a fost explicata cu multa nonsalanta: s-a stricat programul de la UE privind monitorizarea terenurilor si n-au putut fi depistate parcelele. Culmea e ca Ministerul Agriculturii a dat firmei SIVECO 6 milioane de euro pentru a se ocupa de softul in cauza. Si s-a ocupat de el toata lumea, astfel incat riscam sa pierdem 100.000.000 de euro. Paguba-n ciuperci! Prindem in flagrant vreo zece rechini adevarati, nu fate de-alde Remes, Muresan, Ciorba si asociatii si scoatem banii astia intr-o saptamana.


?


UDMR transeaza Romania


In timp ce romanii se intrebau daca plicul lui Remes era plic sau dosar, daca in plic erau 15.000 de euro, daca Elodia Ghinescu mai traieste si daca vom mai primi permis de munca in Europa, UDMR a transat tara in 15 bucatele zise regiuni de dezvoltare, iar una dintre ele, intamplator, reuneste Covasna, Mures si Harghita. Oare tot intamplator intr-o revista a trustului Ringier un reporter publica un reportaj cu numele “Poftiti in Tinutul Secuiesc”! No comment. De fapt “comment” printre dinti!


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.