Saptamana imunizarii, la Brasov

Saptamana imunizarii, la Brasov

0 219

Timp de o saptamana, pana in 22 aprilie, Ministerul Sanatatii, in parteneriat cu Organizatia Mondiala a Sanatatii, organizeaza saptamina vaccinarilor in Romania, campanie nationala lansata in acelasi timp cu celelalte state membre ale uniunii europene.


Cu aceasta ocazie, Autoritatea de Sanatate Publica Brasov transmite brasovenilor un mesaj: „Nu negati dreptul copiilor la sanatate“. Conducerea ASP Brasov ne informeaza ca in judet, doar 1% din populatia infantila este nevaccinata, ceea ce pozitioneaza Brasovul printre primele judete din tara cu cele mai mici rate de nevaccinare. Seful Serviciului Supraveghere si Control Boli Transmisibile din cadrul Autoritatii Sanatatii Publice, Gabriela Puia sustine ca acesta campanie se adreseaza mai ales celor care nu si-au inscris copilul la un medic de familie, sau chiar daca l-au inscris nu l-au dus la timp la vaccinare.


In judetul Brasov vor fi 13 mediatori care se vor ocupa de informarea si constientizarea populatiei despre importanta programului de imunizari. Pentru judetul Brasov s-au creat doua puncte de vaccinare: unul in Brasov, pe str. Muresenilor nr. 28 si celalalt in Sacele pe str. Episcop Popeea nr. 20, la cabineltele medicilor de familie. Vaccinurile se fac gratuit, pentru toti copiii de la 2 luni, pina la 3 ani, dar nu vor fi refuzati nici cei mai mari, care au restante la vaccinare.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.