Saptamana ecumenica

Saptamana ecumenica

0 294

Saptamana 18-25 ianuarie 2007 este in intreaga lume Saptamina de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor. Tema Saptaminii Ecumenice din acest an este textul scripturistic: „Toate le-a facut bine: pe surzi ii face sa auda si pe muti sa vorbeasca“. In perioada 18-25 ianuarie, in intreaga tara, sunt oficiate slujbe ecumenice la care participa clerici, profesori de teologie, studenti si credinciosi apartinind mai multor comunitati crestine din Romania.


?


„Sa ne rugam pentru unitatea crestinilor”


Incepind de joi, 18 ianuarie, si la Brasov au loc diverse manifestari in cadrul programului de rugaciune ecumenica, sub genericul „Sa ne rugam pentru unitatea crestinilor!“. In fiecare zi, in diferite biserici ale cultelor istorice crestine se va desfasura o seara de rugaciune ecumenica la? care vor participa preoti si credinciosi care se vor ruga in limbile romana, maghiara si germana, pentru unitatea crestinilor de pretutindeni.


Programul a fost deschis joi, de la ora 18.00 la Biserica Evanghelica maghiara, din str. Iuliu Maniu nr. 2, de catre preotul unitarian Mathe Sandor,


Luni, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolica Blumana (str. Zizinului nr. 7), va avea loc rugaciunea credinciosilor, din fiecare confesiune fiind desemnate cate doua persoane. La Biserica Greco-Catolica „Sf. Petru“ (in subsolul bisericii, str. Zizinului nr. 24/A), va oficia, marti, de la ora 18.00, pr. Corneliu Garbacea, preot ortodox. Miercuri, de la aceeasi ora, rugaciunea ecumenica va avea loc la Biserica Unitariana (Str. Victor Babes nr. 1), unde va oficia pr. Raduch Zsolt, preot evanghelic maghiar. Saptamina de rugaciune se incheie la Biserica Romano-Catolica „Sf. Cruce“ (B-dul Stefan cel Mare nr. 2 A), unde pr. Christian Player, preot evanghelic german, va oficia joia viitoare. La sfirsitul fiecarei slujbe se rosteste rugaciunea Tatal nostru, in cele trei limbi, credinciosii tinindu-se de miini pe intreaga durata a rugaciunii.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.