Saptamana Arhitecturii la Brasov

Saptamana Arhitecturii la Brasov

0 75

Ordinul Arhitectilor din Romania – Filiala Brasov-Covasna-Harghita gazduieste in Casa Medievala (recent renovata) “Saptamana Arhitecturii Brasov 9 – 19 Decembrie 2008″.
Orar de vizitare: 11.00 – 19.00
Programul detaliat al evenimentelor organizate este urmatorul:
• Expozitie Viziuni de Arhitectura 2008 – Proiecte de Diploma a studentilor arhitecti pe situri din jud. Brasov
• Expozitie Agresiuni
• În Constructie – Inaugurare Casa Medievala (vizitarea cladiirii, viitorul Muzeu Etnografic Brasov)
• Prezentare si discutii – diplomele din cadrul expozitiei Viziuni de Arhitectura 2008
• Masa rotunda cu tema Agresiuni.
• Patrimoniu Industrial – Pezentare, Discutii
• Lansare proiecte Efort minimal: Nomansland-uri Urbane
Expozitia cu lucrarile de arhitectura din cele trei judete ce apartin filialei cu sediul in Brasov se organizeaza pentru cea de a doua oara, dupa ce in 2007 avea loc primul eveniment de acest gen (cu participarea a douazeci si patru de arhitecti, membri ai filialei, cu un numar de treizeci si cinci de lucrari).
Viziuni de Arhitectura 2008 – expozitie cu traditie, a ajuns la cea de a treia editie, prezinta proiectele de diploma a studentilor de la facultatile de arhitectura din tara care au ca tema locatii din judetul Brasov.
Agresiuni este un proiect initiat de arh. Serban Sturza (presedintele OAR Romania) si promovat de Ordinul Arhitectilor din Romania impreuna cu filialele teritoriale, prin care se doreste editarea unui album cuprinzand agresiuni majore la care asistam si care duc degradarea iremediabila, accelerata a unor monumente, situri istorice, cladiri cu valoare arhitecturala deosebita, etc.
La nivel local s-a pornit prin realizarea unei expozitii cu documentatiile trimise de catre arhitecti cu exemple de agresiuni din judetele Brasov, Covasna, Harghita.
Locatia aleasa genereaza un plus de interes pentru cetatenii Brasovului: este vorba de Casa Medievala. Se propune o pre-inaugurare, eveniment prin care se doreste introducerea Casei Medievale – viitor Muzeu Etnografic – chiar si daca numai pentru zece zile in circuitul cultural al Brasovului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.