Sanatatea brasoveana risca sa piarda 3 milioane de lei

Sanatatea brasoveana risca sa piarda 3 milioane de lei

0 58

Aproape 3 milioane de lei alocati pentru sanatatea brasoveana risca sa se intoarca la buget. Spitalul Clinic de Urgenta si Spitalul de Pediatrie nu au prezentat pana acum Directiei de Sanatate Publica facturile pentru lucrarile contractate. Banii au fost alocati pentru reparatii capitale la sectiile ATI si blocul operator chirurgie dar si pentru achizitiile de aparatura si echipamente medicale.
Situatia intocmita de Directia de Sanatate Publica Brasov la sfarsitul lunii octombrie arata ca Spitalul clinic de urgenta nu a cheltuit cele 2 milioane de lei repartizate pentru reparatii la sectiile ATI si la blocul operator chirurgie. De asemenea, alte 876.000 lei au fost alocate pentru achizitionarea de aparatura si echipamente medicale. La Spitalul de Pediatrie s-au alocat fonduri de la bugetul de stat pentru sectiile ATI si blocul operator in valoare de mai bine de 170.000 lei.
Daca nu se vor depune pana la sfarsitul lunii decembrie facturile care sa ateste lucrarile desfasurate, cele doua spitale vor pierde finantarile iar sumele se vor intoarce la buget. Managerul spitalului judetean, medicul Marius Neculoiu, a declarat ca lucrarile sunt in plina desfasurare urmand ca in 15 decembrie sa faca receptia acestora. Facturile vor fi apoi prezentate Directiei de Sanatate Publica pentru virarea banilor in contul firmelor care au executat reparatiile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.