Salon international de carte romaneasca

Salon international de carte romaneasca

0 187


Biblioteca Judeteana „Gheorghe Asachi” din Iasi cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe – Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, Ministerului Culturii si Cultelor si al autoritatilor locale,??organizeaza cea de-a XVI-a editie a Salonului International de Carte Romaneasca, in perioada 8 – 11 octombrie 2007, la Iasi si Cernauti.


Acest eveniment de exceptie pentru comunitate face parte din activitatile culturale organizate cu prilejul „Zilelor Iasiului”. Au fost invitati sa participe scriitori, editori, publicisti romani din tarile aflate in jurul granitelor si Balcani, din emigratie, dar si din Romania.


In timpul manifestarii vor avea loc lansari si expozitii de carte, lecturi din opera participantilor, de asemenea va fi sustinut colocviul profesional cu tema: „Proiectul cultural de succes in biblioteca publica. Schimb de bune practici” si masa rotunda: „Postmodernism romanesc si reprezentarea sa in literatura romana din afara granitelor tarii”.


Deschiderea oficiala a manifestarii va avea loc la Complexul Muzeal National Moldova, iar lansarile de carte vor avea loc la Manastirea Hadambu, Teatrul pentru copii si Tineret “Luceafarul” si la Galeriile de Arta a Bibliotecii “Gheorghe Asachi” din Iasi.


Cea de-a patra zi a Salonului de Carte se va desfasura la Gimnaziul nr. 6 din??Cernauti, unde vor avea loc lansari de carte, dezbateri si momente aniversare: Pavel Gataiantu’ 50, scriitor??si academician Mihai Cimpoi, presedintele Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova.


Manifestarea culturala se va incheia cu un recital de poezie sustinut la??Manastirea Putna.


Acest proiect cultural face parte din seria proiectelor derulate de Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni cu scopul de a promova valorile culturale romanesti.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.