Salariul minim in sistemul bugetar-705 lei

Salariul minim in sistemul bugetar-705 lei

0 80

Salariul minim luat ca referinta in sistemul bugetar trebuie sa fie de cel putin 705 lei, a anuntat Romulus Nita, vicepresedinte Cartel Alfa.Salariul minim luat ca referinta in sistemul bugetar trebuie sa fie cel putin 705 lei. Guvernul trebuie sa creasca salariul minim, astfel incit salariatii din Romania sa nu fie asistati sociali”, a spus Romulus Nita.
O alta motivatie a liderului sindical este aceea ca prin cresterea salariului minim scade evaziunea fiscala din domeniul salarizarii, dar si munca la gri platita partial.
Nita a subliniat ca sunt confederatii patronale care au inteles ca un salariu minim mai mare ii ajuta in concurenta cu cei care fac evaziune fiscala si platesc la gri si sunt de acord cu propunerea ca salariul minim sa fie de 705 lei.
De asemenea, reprezentantii Cartel Alfa au afirmat ca nu sunt de acord cu modificarea raportului de salarizare, intre limita minima si cea maxima, de la 1-12 la 1-15, pentru ca resursele bugetare sunt limitate in perioada 2011-2012 la 39 miliarde lei si automat vor creste si cheltuielile cu salariile.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.