Salariul minim in …crestere!

Salariul minim in …crestere!

0 119

Dupa multa confuzie si dezbateri interminabile nivelul salariului minim pare sa se stabilizeze. Cu toate “eforturile” depuse si nemultumirea agentilor economici, problema nu a putut fi rezolvata nici macar pana la sfarsitul anului 2006. Iata ca ultimele eforturi par sa aduca salariul minim pe economie intr-o zona de clarificare si asta abia in februarie pentru ianuarie 2007.


Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi, de la 1 ianuarie 2007, de 390 lei, conform ultimei decizii a Guvernului.
Pentru un program de lucru mediu lunar de 170 de ore, nivelul de 390 de lei reprezinta un venit de 2,294 (22.940) lei pe ora.


Pentru personalul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi mai mic de 390 de lei lunar, iar coeficientii de ierarhizare in baza carora se stabilesc salariile de baza pentru aceasta categorie se vor majora in mod corepunzator, precizeaza Guvernul.
Trebuie sa atragem atentia ca incheierea unui contract individual de munca sub nivelul de 390 de lei lunar constituie contraventie si va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei.


O crestere semnificativa a salariilor se regaseste in sectorul energetic unde acestea vor creste cu 19%-22%, conform declaratiei a lui Varujan Vosganian detinatorul portofoliului de la Ministrul Economiei si Comertului.


Se impune semnalarea unei atentionari ce vine din partea lui Mugur Isarescu, guvernatorul BNR recomdand o crestere moderata a salariilor si aceasta doar in conditiile de crestere reala a productivitatii.    


 

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.