Salam din apa ingrosata chimic

Salam din apa ingrosata chimic

0 138

Mezelurile sunt unele dintre cele mai nocive alimente de pe piata. Ingredientele pe care acestea le contin sunt extrem de controversate din cauza multilor aditivi din compozitie.
Salamul taranesc Primo are ca ingredient de baza… apa! Aceasta este ingrosata cu ajutorul agentului de ingrosare E407, proteina vegetala din soia si amidon.
Consumatorul plateste salam si cumpara carne putina si multa apa.
De asemenea, in compozitia produsului s-a folosit si o cantitate mare de conservat nitrit de sodiu. Acest aditiv alimentar are un mare potential cancerigen, fiind interzis in alimentatia copiilor.
Pe langa conservant, au mai fost utilizate si alte E-uri, cu efect negativ asupra sanatatii consumatorilor. Polifosfatii impiedica fixarea calciului in oase, ducand la aparitia osteoporozei si a depunerilor anormale de calciu (osteofite). Monoglutamatul de sodiu E621 poate produce persoanelor sensibile dureri de cap, slabiciune, greata, senzatii de arsura in ceafa si antebrat, astm, modificari de ritm cardiac, respiratie dificila. Nu este admis in produsele pentru copii. Colorantul carmin poate provoca alergii, rinite, astm, eruptii cutanate.
Specialistul nostru recomanda ca acest aditivi sa fie evitat de persoanele cu sindrom de hiperactivitate si deficienta de concentrare si de suferinzii de Alzheimer si Parkinson.
In urma analizei ingredientelor inscrise pe eticheta produsul nu este recomandat copiilor, femeilor insarcinate si care alapteaza, adolescentilor, supraponderalilor si obezilor, cardiovascularilor, hipertensivilor, celor cu maladii hepatice, renale, celor cu status proinflamator sistemic (poliatrite), suferinzilor de boli pulmonare, de afectiuni dermatologice, astmaticilor, suferinzilor de cancer, de maladii neurodegenerative diabeticilor, celor cu sindrom de hiperactivitate si deficienta de concentrare, bolnavilor de cancer, celor cu osteoporoza.
Salamul analizat este interzis suferinzilor de celiachie, din cauza continutului de gluten.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.