Sala Polivalentă ce se dorește a fi facută în Brașov are erori...

Sala Polivalentă ce se dorește a fi facută în Brașov are erori și deficiențe de concepție!

0 185

Consilierul local Șerban Șovăială a făcut o analiză critică a proiectului privind o Sală Polivalentă.
Reamintim că fiind mai puțin de un an până la alegeri primarul George Scripcaru a promis – a câta oară – că va realiza:
* un Spital Regional – ieftin, dor 200 de milioane de euro, jumătate din bugetul municipiului pe un an
* Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav – exact acela început în 2004 și unde se află un trotuar, că pistă nu putem să-i spunem și un gard unde se reazămă vacile
* Telegondola Gară – Poiana Brașov (aia care a mai fost gata în campaniile din 2004 și 2008, telegondola neprinzând – din motive care ne scapă – campaniile din 2012 și 2016) și utima pe listă, cu voia dumneavoastră
* o sală Polivalentă.

Penultima măgăoie de acest gen – Sala din parcul Tractorul – a costat – așa cum am scris și eu când lucram prin 2008la România Liberă, dar și colegii de la Jurnalul Național, Adevărul sau Evenimentul Zilei – de trei ori mai mult decât o sală de sport echivelentă ca si concept și mărime din Budapesta.
Adica, mai simplu, 12 milioane de euro în loc de patru milioane de euro!
Unde-i diferența? Doar DNA și edilul de la SC Primăria Scripcaru SA știu răspunsul exact.
Dar cine sunt ungurii să se compare cu măreția buruieștenului Scripcaru? În sfârșit…

Totuși, în raport cu această ultimă promisiune electorală redăm opinia consilierului Șerban Șovăială.
,,Așa cum am spus si în sedințele de Consiliu Local, consider ca la o sala de 10.000 de locuri (plus o sală secundară de 1500 de locuri!), ideea de a prevedea o parcare de 700 de locuri, plus 72 VIP în subsolul salii polivalente, – parcarea de 700 de locuri ce săaibă și  rolul de Park & Ride, este MULT subdimensionată.
Spre comparatie, puteți vedea pe pagina mea de faceboock Arena O2 din Londra.
Are o capacitate de 20.000 de locuri. Are (în zona 4) o stație de metrou și o stație de autobuz, iar parcarile sunt în zonele 1, 2, 3 si 5.
În total 2.500 locuri de parcare autoturisme, 110 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilitati si 71 de locuri de parcare pentru autocare si minibusuri.
Și, evident, nici una din aceste parcari nu are rol de park & ride.

Ca să înțeleagă și cei care au auzit doar din povești despre ideea de Park and Ride (respectiv cei din Primaria Brasov, in primul rand), mai prezint pe pagina mea de faceboock și doua poze cu una din parcarile P & R din Camdridge, Marea Britanie, un oras cu cca 110.000 locuitori, din care 22.000 studenti. Parcarea are o capacitate de 800 de locuri si, asa cum se vede in poza largita, este cu totul si cu totul ÎN AFARA orasului, adica exact ce spun eu de trei ani în ședintele Consiliului Local Brasov.

Pentru cei care nu stiu, PArk & Ride este un concept prin care se doreste micsorarea numarului de autoturisme din orase, oferind o soluție alternativă pentru cei care vin din alte localități cu mașina personala spre orasul în cauză, dandu-le posibilitatea de a parca masina in afara orasului (sau la limita acestuia) intr-o parcare organizata si de acolo sa se deplaseze in oras cu mijloace de transport in comun.

Concluzie:
o parcare de 700 de locuri pentru Park & Ride in Brasov ar fi suficienta, dar ÎN AFARA ORASULUI, nu in interiorul lui, o parcare de 700 de locuri (+ 72 VIP) pentru o sala polivalenta de 10.000 de locuri (+ 1.500) este TOTAL INSUFICIENTA, iar o singura parcare de 700 de locuri (+72 VIP) care sa indeplineasca atat rolul de Park & Ride, cat si de parcare pentru sala polivalenta este ABSOLUT INSUFICIENTA!!!

Timpul va arata cine are dreptate.
Later edit: Aceste cifre trebuiesc corelate cu procentul de utilizare a autoturismului propriu (cca 30%) in raport cu folosirea transportului public, mersul pe jos, sau cu bicicleta, pe care le gasiti aici: http://content.tfl.gov.uk/travel-in-london-report-9.pdf…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.